Nieuws Mechelen Clara en Halima zijn nieuwe onderneemsters bij project Sundry Seeds

Clara en Halima zijn nieuwe onderneemsters bij project Sundry Seeds

Clara en Halima zijn nieuwe onderneemsters bij project Sundry Seeds

MECHELEN – Op 2 juli opende het project Sundry Seeds (creating a great good place in town), de deuren in de oude stadsbibliotheek van Mechelen. De Argentijnse Zulma en Filipijnse Joy startten als eersten in dit project en kregen zo de kans om hun onderneming uit te testen en vorm te geven. Halima en Clara zijn nu de derde en vierde onderneemster binnen dit project. 

Joker is promotor van het project en is in 1981 ontstaan vanuit de visie dat toerisme meer kon zijn dan louter ontspanning maar ook een manier om met andere culturen te connecteren.

‘Sundry Seeds’ zijn groeiende netwerken van verschillende ondernemingen die een duurzaam en sociaal doel hebben, actief zijn in de brede sector van het toerisme, en voornamelijk door jongeren, vrouwen of nieuwkomers worden beheerd. Ze ondernemen vanuit de visie “diversity is beautiful” en creëren zo een toffe bruisende plek in de stad waar inwoners, nieuwkomers en reizigers elkaar ontmoeten en een inclusieve samenleving vorm krijgt.

De opening van Sundry Seeds trok meteen de aandacht van Halima, een onderneemster van Marokkaanse origine. Zij serveert sinds augustus authentieke tajines op zondag en maandag.
Begin oktober startte er nog een vierde onderneemster, Clara Tomassini. Zij is van Italiaanse afkomst en biedt elke woensdagmiddag slow food gerechten aan met producten uit haar geboortestreek in Noord-Italië. Ze werkt samen met drie slow food presidia uit de streek Friuli. Een Slow Food Presidium is een groep producenten die tot doel hebben gesteld een traditioneel product, een productieproces of een voedsel-ecosysteem tegen uitsterven te beschermen.
Elke onderneemster baadt het restaurant één of twee dagen per week uit. Ze werken elk vanuit een grote passie voor het koken, de liefde voor hun land en de ambitie om op een duurzame manier te ondernemen.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.