Bar Cinq Kelly en Cliff heten iedereen welkom in Bar Cinq. Foto: bar

Cliff en Kelly dopen café Welkom om tot Bar Cinq

Met een nieuwe naam, nieuwe uitbaters en een totaal nieuw interieur begint café Welkom onder de kerktoren in Niel na een aantal decennia aan een nieuw hoofdstuk als Bar Cinq. Achter de toog staan Cliff De Voecht (45) en zijn partner Kelly De Rouck (41).

Na zijn carrière als militair en diepzeeduiker was Cliff al een tijdje zoekende naar een nieuwe uitdaging. “Als militair heb ik vijftien jaar in Duitsland gewoond”, vertelt de kersverse café-uitbater. “Daarna trok ik naar de Dominicaanse Republiek als diepzeeduiker waar ik drie jaar heb gewoond en ik cocktails leerde maken. Misschien kreeg ik zo de smaak voor de horeca wel te pakken”, lacht hij.

Na nog een passage in Canada, bleek eens terug in België al gauw dat een job in loondienst eigenlijk toch niet meer zijn ding was. “Ik ging af en toe met vrienden iets drinken in café Welkom. Toen ik hoorde dat het over te nemen stond, begon het nog meer te kriebelen. Een verhelderend gesprek met mijn vader op mijn 45ste verjaardag trok mij over de streep. Als ik iets zou willen beginnen, moest het nu zijn.”

Met een zoontje van 3 aarzelde Kelly eerst nog even, maar na een paar dagen ging ze toch overstag. Een aantal jaar geleden hielp ze al mee achter de toog in café De Cluyse in Hemiksem. Het caféleven is haar dus niet helemaal vreemd.

Groter café

Alvorens te openen, onderging het kleine café een grondige metamorfose. “Het interieur werd helemaal uitgebroken en het café werd vergroot. Het gedeelte waar vroeger de toiletten waren, werd mee geïntegreerd in het café. Ook de riolering werd vernieuwd om komaf te maken met de geur die er wel eens hing.“

Spiegels aan de muren zorgen voor een nog ruimer gevoel en het geheel baadt in zwart-oranje tinten “Maar het is niet van dat fel Hollands oranje”, lacht Cliff. Voor het café is er ook een ruim terras met een 45 zitplaatsen.

“We willen een café zijn waar iedereen zich welkom voelt, ook met kinderen. Daarom hebben we bijvoorbeeld ook een kinderstoeltje staan. En met democratische prijzen, zoals een pintje voor 2,30 euro of een whisky-cola voor 7 euro.” En vandaar ook het bordje ‘welcome’ achter het raam, wat tegelijk nog een subtiele knipoog is naar de vroegere naam.

“Want we zijn ons bewust dat veel mensen, zeker in het begin, het nog altijd ‘de welkom’ zullen noemen. Maar met de nieuwe naam willen we extra in de verf zetten dat er een nieuwe vibe heerst.”

Vanwaar dan Bar Cinq? “Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Het café heeft huisummer 5. Tegenwoordig is het een trend een zaak meer ‘bar’ dan ‘café’ te noemen. Om de nieuwe vibe kracht bij te zetten, gingen we daarin mee. We dachten eerst aan Bar 5, maar in samenspraak met eigenaar-brouwer De Troetsel werd het uiteindelijk Bar Cinq. Dat klinkt nog net iets hipper”, lacht het koppel.

Op de kaart staan naast de klassieke bieren, frisdranken, wijnen en warme dranken ook enkele cocktails en mocktails. “Versgemaakt, niet kant-en-klaar uit een fles. Voor een klein hongertje zijn er ook versnaperingen zoals een tapasschotel en rookworst, die alvast in de smaak blijkt te vallen, want na twee openingsdagen is de voorraad er al door. In de toekomst willen we een keer per maand zorgen voor livemuziek of dj, waarbij we af willen van de platgetreden paden.”

“We kregen al veel positieve reacties, ook van mensen die al lang niet meer op café waren geweest, maar toch eens een kijkje kwamen nemen. Op 22 juni volgt nog een grote, feestelijke opening.”

De (voorlopige) openingstijden zijn elke dag, behalve woensdag, vanaf 9 uur.