Coffice blaast vijf kaarsjes uit Lennard Hens van Coffice op het terras van zijn zaak. Foto: Joren De Weerdt

Coffice uit Mechelen viert vijfde verjaardag met festival

In vijf jaar tijd groeide koffie-, ontbijt- en lunchbar Coffice op de IJzerenleen in Mechelen uit tot een begrip. Met een eigen festival wilde zaakvoerder Lennard Hens dat zaterdag wat graag vieren. Verwacht je aan veel muziek, cocktail én een barbecue.

“Net zoals onze zaak begon het festival met een klein idee”, zegt Lennard, die met zijn club Dender recent promoveerde naar 1A. Het zijn dus drukke tijden voor de jonge ondernemer en profvoetballer. “Want mijn vriendin Melissa, een van de managers bij Coffice, is ook zwanger.” Des te dankbaarder is de Mechelaar dat hij kan rekenen op een topteam van een dertigtal mensen om zijn zaak in hartje Mechelen draaiende te houden.

Het begon allemaal als een koffiebar met een coworking. “Al vijf jaar zijn we superhard aan het werken en hebben we mooie dingen gedaan. Dan is dat een moment om eens even bij stil te staan. Coffice is klein begonnen. Met ambitie, maar ik had nooit durven dromen dat het zo groot zou worden. De coworking groeide letterlijk uit tot een businesscentrum waar we bedrijven ontvangen. Het ontbijt en de lunch, alles wordt door onze chefs vers gemaakt in de keuken”, legt Lennard uit.

Van die keuken genieten ook Mechelaars en andere bezoekers mee. “We brengen werken en ontspanning hier letterlijk samen. Koffie staat nog altijd enorm centraal, maar vullen wij vandaag aan met wijntjes, cocktails en toffe limonades. Met onze zaak hangen we overal tussen: koffiebar, lunchbar, café of bar, we zijn het allemaal. Dat maakt Coffice uniek”, vertelt Lennard.

Optredens en deejay

De koffie-, ontbijt- en lunchbar groeide ontegensprekelijk uit tot een gekend en geliefd adresje in de Dijlestad. “Onze zaak is een begrip in Mechelen en zelfs daarbuiten en dat is natuurlijk heel rof”, zegt Lennard. Voor hem meer dan reden genoeg om de vijfde verjaardag te vieren. “Het is het moment om iedereen te bedanken: ons personeel, onze klanten en Mechelen. Succes bouw je niet alleen. Als ondernemer kan je wel het voortouw nemen, maar het is uiteindelijk het team dat het allemaal waarmaakt.”

Na de zaterdagmarkt bouwde Coffice zijn terras om tot een klein festivalterrein. “Er komen drankstandjes en een podium. Wij willen echt een festivalsfeer creëren”, zei Lennard zaterdagochtend. Vanaf 16 tot 22 uur waren er optredens van Vicky Nagels, de Mechelse rock ’n rollband Pretzel and the Cookies en Robin De la Rue. Deejay Erik Caers sloot het feest af met een set tot middernacht. Tussen 18 en 21 uur kon je voor achttien euro ook aanschuiven voor een barbecue.