Nieuws Mechelen ColomaPlus haalt 2 keer goud en 1 keer brons op internationale wedstrijd in Estland

ColomaPlus haalt 2 keer goud en 1 keer brons op internationale wedstrijd in Estland

ColomaPlus haalt 2 keer goud en 1 keer brons op internationale wedstrijd in Estland

MECHELEN – AEHT is een wedstrijd tussen Europese middelbare hotel- en toerismeopleidingen. Tijdens de herfstvakantie streden de studenten in Tallinn (Estland) tegen elkaar in tien verschillende categorieën.

COLOMAplus uit Mechelen nam deel met 3 studenten in 3 categorieën: Lencka Godefridi in ‘Tourist destination’, Kenji in ‘Pastry’ en Arthur in ‘Culinary Art’. Het is de eerste keer in de geschiedenis van AEHT dat alle deelnemers uit één en dezelfde school met een medaille huiswaarts keren, een unicum voor COLOMAplus!

Kenji moest als eerste aan de slag. Samen met zijn Portugese teamgenote werkt hij uitermate gedisciplineerd, proper en secuur. Samen leveren ze vijf mooie en heerlijke dessertbordjes af en stelden ze deze voor aan de eindjury. Hij won er terecht een gouden medaille voor.

Lencka moest samen met een Hongaars en Lets team een maritieme uitstap vanuit de haven van Tallinn bedenken en exact in 15 minuten presenteren.

Arthur moest met zijn team, verder aangevuld met een Fin en een Italiaan,  voor ‘Culinary Art’ een driegangenmenu klaarmaken. Het menu moest door hen zelf samengesteld worden uit een vooraf bepaalde ingrediëntenkorf. De jury beoordeelde op smaak, afwerking, hygiëne, samenwerking en onderlinge communicatie. De volledige opdracht werd live gestreamd via de website van AEHT. Hij sleepte een bronzen medaille in de wacht.

De leerlingen werden de afgelopen weken voor deze internationale wedstrijd klaargestoomd door leraren Paul Colijs (Pastry), Christophe Misselyn (Culinary Art) en Margot Van Mechelen (Tourist Destination).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.