Nieuws Mechelen Concept store van BroodNodig toont passie voor ambachtelijk brood

Concept store van BroodNodig toont passie voor ambachtelijk brood

Concept store van BroodNodig toont passie voor ambachtelijk brood

broodnodigBroodNodig – bakkerij van Eeckhout uit Hofstade – opent tijdens het weekend van 10 en 11 september aan de Oude Brusselstraat in Mechelen een volledig vernieuwde broodautomatenshop. BroodNodig noemt het een concept store, waar met passie het verhaal van het ambachtelijk gecreëerde brood wordt verteld.

Voor warme bakker Marc Van Eeckhout en zijn echtgenote Lutgart Lyen is deze conceptstore het sluitstuk van de toekomstgerichte vernieuwing van hun bedrijf, dat al 87 jaar bestaat.

Marc Van Eeckhout: “Vijf jaar geleden besloten we om ons brood alleen nog aan te bieden in broodautomatenshops. Ondertussen zijn er al tien BroodNodigshops. Alleen lijken mensen soms te denken dat brood uit een moderne automaat alleen maar van een industriële bakkerij kan komen. Dat klopt niet. Onze bakkerij BroodNodig werkt nog even ambachtelijk als twee generaties terug. In de vernieuwde broodshop in Mechelen gaan we het verhaal van het ambacht achter ons brood nu visualiseren. We zijn de eerste warme bakker in Vlaanderen die dat doet met ambachtelijk brood uit een automaat.”

marcHet geheim van het BroodNodig-brood zit in de vijf rustmomenten die de bakker voor het brood inlast. Die rusttijd is bepalend voor de smaak en de kwaliteit van het brood. Marc Van Eeckhout: “Ook thuis blijft ons brood lekker mals omdat we het rustdeeg traag kneden en lang laten rijzen. Ontwerpbureau Deusjevoo uit Genk is de uitdaging aangegaan om het traditionele ambacht van onze bakkersfamilie om te zetten naar een echte shopbeleving.”

Marcs vrouw Lutgart Lyen is geen traditionele bakkersvrouw, maar profileert zich liever als een gepassioneerde broodista. “Door de broodautomatenshops kunnen we ons veel meer concentreren op waar het echt om gaat: de wensen van onze klanten en de kwaliteit van ons brood. In de nieuwe winkel laten we zien waar die kwaliteit vandaan komt. Klanten die onze bakkerij bezoeken, staan versteld van alle tijd, werk en toewijding die we in ons brood steken. Dat zie je ook in de vernieuwde shop. Eigenlijk is het een mini-museum met foto’s, heerlijke recepten en een overzicht van al de zaden en pitjes die we gebruiken. Ook voor kinderen is het heel leerrijk om te zien wat er allemaal in gezond brood gaat.”

Ook de broodzakken en de website broodnodig.be vertellen het verhaal van het authentieke brood van BroodNodig. Groepen en klassen kunnen in Hofstade altijd in de bakkerij terecht voor een boeiend doe-bezoek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.