De Supporters en Rent My Brain Foto: RR

Consultancybedrijven De Supporters en Rent My Brain breiden uit en verankeren in Mechelen

Tijdens hun nieuwjaarsreceptie maandagavond deelden Rent My Brain en De Supporters hun plannen voor 2024. Dat deden ze op de 11de verdieping van de nieuwe gebouwen van VOKA Mechelen aan het Rode Kruisplein met op de achtergrond een nachtelijk uitzicht over de binnenstad. Niet toevallig daar, want de Dijlestad speelt een belangrijke rol in de toekomstplannen van beide bedrijven.

Zowel De Supporters, dat ondersteuning biedt aan bedrijven bij alle mogelijke vormen van administratie als Rent My Brain, specialist in financiële consulting, procesoptimalisatie en digitalisatie kenden de afgelopen jaren een steile groei. In drie jaar tijd groeiden beide bedrijven naar een 40-tal werknemers. "Er is een stijgende nood bij bedrijven en organisaties om op een flexibele manier toegang te krijgen tot kwalitatieve administratieve en financiële expertise. Onze Supporters zijn hiervoor dé ideale oplossing", zegt Anke Vandenhouwe van De Supporters en Rent My Brain.

"Bij de koppeling aan een werkgever zorgen we niet alleen voor een match op het vlak van kennis en vaardigheden maar we letten we ook op een persoonlijke klik, in beide richtingen. Zodra de samenwerking start, zorgen we ervoor dat onze Supporters goed worden opgevolgd en ondersteund. We zetten daarbij heel erg in op uitwisseling van kennis en ervaring tussen onze Supporters onderling. Op die manier krijgt onze klant immers toegang tot meer brains, expertise en ervaring dan enkel de Supporter die hem of haar werd toegewezen”, klinkt het.

Flexperts

Om nog beter in te spelen op de behoeften van hun klanten komen er twee nieuwe initiatieven. Om te beginnen zijn er De Flexperts. Een totaaloplossing voor zaken die willen werken met flexi-jobbers. Het idee achter de Flexperts is om flexi-job kandidaten op basis van hun professionele ervaring te koppelen aan flexi-jobs waarin hun ervaring een meerwaarde is. "Op die manier krijg je meer gemotiveerde, betrouwbare en direct inzetbare flexi-jobbers en dus meer tevreden werkgevers", aldus Dave Peeters van De Flexperts.

De tweede nieuwigheid is EmployEase. Een bureau voor advies en dienstverlening inzake alles wat van ver en dichtbij te maken heeft met personeelsbeleid. Gaande van loonsecretariaat, administratieve hulp inzake personeelsbeleid tot HR consultancy voor zaken zoals bijvoorbeeld loonoptimalisatie. “Met EmployEase willen we onze klanten totaal ontzorgen van hun loonadministratie en gaan we zelfs verder dan dat”, zegt Koen Colebrants van EmployEase. “We geven inzichten mee zodat werkgevers de loonkost zo laag mogelijk kunnen houden, terwijl medewerkers beter verloond worden. Als loonsecretariaat kan je op ons rekenen om alle administratieve verplichtingen ten opzichte van jouw medewerkers en ten aanzien van de overheid in goede handen te geven.”

Deze vier bedrijven vinden onderdak in het nieuwe moederbedrijf The House of Support. Hierin vallen alle kennis en expertise uit de vier verschillende onderdelen samen en kunnen klanten in functie van hun behoeftes nog beter op maat geholpen worden.

Nieuw kantoor in Mechelen

En dit vanuit het bestaande kantoor in Zemst én vanuit het gloednieuwe kantoor op de IJzerenleen in Mechelen. “Op deze manier kunnen we onze klanten topkwaliteit waarborgen in de ondersteuning van hun werking. De slogan van ThoS is niet voor niets ‘We have got your back-office’.”

“Voor onze medewerkers, huidige én toekomstige, is deze stap ook van groot belang. We kunnen nu nog meer inzetten op opleiding, variatie en interne doorgroeimogelijkheden. Niet alleen dus vanuit ons vlot bereikbare kantoor te Zemst, maar voortaan dus ook vanuit het centrum van Mechelen, met fantastisch zicht op de Ijzerenleen”, aldus Ben Leo van The House of Support.