corporella Greet en Alex staan al 35 jaar aan het roer van Corporella. — © Joren De Weerdt

Corporella is al 35 jaar een bron van holistische gezondheid: “We zijn geen schoonheidsinstituut, we werken meer van binnenuit”

In een tijdperk waarin de gezondheidszorg voortdurend evolueert, staat Corporella al 35 jaar aan de voorgrond van holistische gezondheid en welzijn. Samen met haar partner Alex Ballyn, heeft Greet Dieltjens een unieke benadering van gezondheid en welzijn gecreëerd die verdergaat dan de traditionele methoden.

Het verhaal van Corporella begint 35 jaar geleden, toen Greet haar praktijk startte naast de kruidenierszaak van haar ouders. Aanvankelijk deelde ze haar tijd tussen haar werk in de psychiatrie en haar groeiende praktijk thuis. Na de komst van Alex, ook een kinesist, begon Corporella zich te onderscheiden in de gezondheidszorg.

De weg van Corporella was niet zonder uitdagingen. Toen de federale regering besloot om de terugbetaling voor kinesitherapie te beperken, stonden Greet en Alex voor een kritisch keerpunt. “Wij zaten met dezelfde activiteit in dezelfde patiëntenvijver te vissen. En dan zijn we ons gaan differentiëren. Dat was eigenlijk de start van wat we nu zijn”, vertelt Alex.

Corporella werkt vanuit een holistische benadering. — © Joren De Weerdt

Van binnenuit
“Wij hebben twee activiteiten: het kinesitherapeutisch verhaal en het esthetisch verhaal. Ik zeg niet graag dat we een schoonheidsinstituut zijn, omdat we veel meer werken van binnenuit”, legt Greet uit. Corporella onderscheidt zich door een holistische benadering van gezondheid. Met diensten variërend van kinesitherapie en voedingsadvies tot menopauzeconsultatie en huidtherapie richten Greet en haar team zich op het behandelen van de hele persoon.

“We gaan in gesprek met de klant, waarbij we naar voeding en levensstijl gaan kijken. Alles sluit bij elkaar aan. Zelf ben ik ook menopauzeconsulente en huidtherapeut”

Greet Dieltjens van Corporella

Hun aanpak is uniek omdat ze niet alleen kijken naar de fysieke aspecten van gezondheid, maar ook naar voeding, levensstijl en welzijn. “We gaan in gesprek met de klant, waarbij we naar voeding en levensstijl gaan kijken. Alles sluit bij elkaar aan. Zelf ben ik ook menopauzeconsulente en huidtherapeut”, zegt Greet. “Daarbij komt eigenlijk schoonheidszorg als afwerking. Ook als wellness en me-time, maar we zijn geen schoonheidsinstituut pur sang. Eerst vanbinnen, dan vanbuiten.”

Corporella heeft twee hoofdactiviteiten: kinesitherapie en esthetica. — © Joren De Weerdt

RainPharma
Een belangrijk keerpunt voor Corporella was de samenwerking met RainPharma, een Belgisch merk gespecialiseerd in orthomoleculaire supplementen, huidverzorgingsproducten en aromatherapie. Deze samenwerking heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de behandelingen, waarbij voeding en natuurlijke supplementen een centrale rol spelen in het verbeteren van de gezondheid van patiënten.

“Ik heb mezelf ook als testpersoon genomen en heb een bloedonderzoek voor mijn inname van de supplementen gedaan en daarna aan de dokter voorgelegd. En zelfs de dokter was onder de indruk van de resultaten”, zegt Greet. “Zo is heel ons concept helemaal anders geworden. Onze behandelingen zijn uitsluitend met RainPharma-producten.”

Voeding en natuurlijke supplementen spelen een centrale rol. — © Joren De Weerdt

Workshops
Corporella biedt niet alleen behandelingen en gezondheidsadvies aan, maar organiseert ook workshops en lezingen om klanten te informeren en te inspireren. Van gelaatsverzorging en make-up tot aromatherapie en menopauze, het doel is om klanten te voorzien van de kennis en tools om hun welzijn te bevorderen.

“Wat wij in onze zaak heel belangrijk vinden, is dat je consequent bent in je gedachtegoed. Het gaat niet op van holistisch te gaan denken als je daarna een chemische peeling laat doen. Het is belangrijk dat alles past in het volledig kader van holistisch zijn, van natuur en orthomoleculair zijn. Het ene vult het andere aan”, legt Alex uit. “Je moet het niet alleen doen, maar je moet ook geloven.”

“Wat wij in onze zaak heel belangrijk vinden, is dat je consequent bent in je gedachtegoed. Het gaat niet op van holistisch te gaan denken als je daarna een chemische peeling laat doen”

Alex Ballyn van Corporella

De toewijding van Corporella aan holistische gezondheid strekt zich ook uit tot hun personeelsbeleid. “In 2017 hebben we onze eerste werknemer aangenomen en ondertussen zijn we met negen mensen.” Alex benadrukt het belang van loyaal zijn aan de visie van de praktijk. “We geloven sterk in het holistische gedachtegoed en streven ernaar dit consequent toe te passen. Ons team deelt deze overtuiging en werkt samen om onze klanten de best mogelijke zorg te bieden.”

Mechelen
Ondertussen heeft Corporella een tweede vestiging in Mechelen, waar zoon Tijs aan het roer staat. Met de komst van een nieuwe generatie, vertegenwoordigd door Tijs, kijkt Corporella vol vertrouwen naar de toekomst. “Tijs brengt een frisse dynamiek en nieuwe ideeën naar de praktijk, waardoor Corporella kan blijven evolueren en groeien”, vertelt Alex. “Zowel Lier als Mechelen hebben een familiaal karakter. Wij vinden er een sterke gelijkenis met de werking in Lier, dus het vult onze visie goed aan”, voegt Greet toe.

Ondertussen opende de zoon van Greet en Alex een tweede Corporella in Mechelen. — © RR

Na 35 jaar blijft Corporella innoveren en groeien. Met een toewijding aan holistische gezondheid en een passie voor het helpen van mensen, kijken Greet en Alex optimistisch naar de toekomst. “Wij zijn groot geworden door de jaren heen, maar wij willen wel altijd klein blijven in het contact. In het persoonlijke met mensen. In het familiale karakter dat we aanbieden.”

Ze zijn nog lang niet klaar met het bouwen aan hun visie van gezondheid en welzijn, en ze blijven nieuwe manieren zoeken om hun patiënten en klanten te ondersteunen. “Wij zijn nog te jong om te denken aan afbouwen. Je moet er wel op voorbereid zijn, maar daar ben ik nog totaal niet mee bezig. Zeker met jonge mensen in huis worden we ook wel gepusht, op de goede manier”, lacht Greet. “We hebben ook een pop-up in de Antwerpsestraat in Lier gehad. Momenteel breiden we hier geen vervolg aan, maar zeg ‘nooit nooit’. We hebben nu de knowhow”, vult ook Alex aan met een knipoog.

Je kan Corporella vinden aan de Antwerpsesteenweg 212 in Lier. Meer informatie vind je via corporella.be.

“We werken eerst vanbinnen en dan pas vanbuiten”, klinkt het bij Corporella. — © Joren De Weerdt