Curiosamarkt zoekt uitbater

MECHELEN – De Mechelse Veemarkt was de voorbije jaren in de periode juni tot september het decor van een Curiosa-rommelmarkt. Maar antiek kan zeker een opfrissing gebruiken en daarom gaat Stad Mechelen nu op zoek naar een private initiatiefnemer die het markconcept wil opwaarderen.

“De Curiosamarkt was duidelijk aan vernieuwing toe”, zegt schepen van Economie Katleen Den Roover. “We geven private initiatiefnemers nu de kans om de organisatie van een kwaliteitsvolle antiek-/brocantemarkt zelf in handen te nemen. Via deze weg willen we de beleving van het marktgebeuren in Mechelen nog verder in positieve zin op te drijven. Zowel de Mechelaar, de toerist als de geïnteresseerde verzamelaar moeten er hun weg naartoe vinden.”

De uitbating van de concessie gaat om een periode van twee jaar, vanaf 1 april 2018 tot en met 31 maart 2020, met de optie van een tweejarige verlenging. De opstelling van de Curiosamarkt wordt bovendien uitgebreid. Deze zal wekelijks of minimaal tweewekelijks de Veemarkt in de maanden april tot en met oktober inpalmen.

Kandidatuur

Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen door een projectvoorstel en een biedingsformulier in te dienen bij de dienst economie van Stad Mechelen. Deadline daarvoor is 26 februari om 9 uur. Verder moet er ook een beknopt ondernemingsplan en een huishoudelijk reglement worden uitgewerkt waarin het concept staat uitgelegd.

“Voor deze concessie komt iedereen in aanmerking, maar het is zeker een pluspunt dat kandidaten ervaring binnen het marktgebeuren kunnen voorleggen”, aldus Katleen Den Roover.