Nieuws Mechelen CVO Crescendo werkt samen met BPost

CVO Crescendo werkt samen met BPost

CVO Crescendo werkt samen met BPost

MECHELEN – Crescendo CVO, het centrum voor volwassenenonderwijs van het GO!, en bpost organiseren samen het nieuwe duale leertraject Polyvalent post- en pakketmedewerker in Mechelen. Cursisten die het leertraject succesvol afronden behalen hun diploma secundair onderwijs.

De cursisten leren de theorie in het CVO en de praktijk op de werkvloer bij bpost. “Drie dagen per week volgen de cursisten les in het CVO. Daar zien ze de theorie van de beroepsopleiding Polyvalent post- en pakketmedewerker en volgen ze ook algemene vakken, zoals Nederlands, Frans, wiskunde en ICT. Twee à drie dagen per week lopen ze stage in een mail- of distributiecentrum van bpost waar ze de job van postbode en sorteermedewerker leren kennen”, legt Marleen Mast uit, directeur van Crescendo CVO. “Bovendien krijgen cursisten die nog geen rijbewijs B hebben tijdens de opleiding de kans om theorie- en praktijklessen te volgen en het rijexamen af te leggen.”

Met dit duale leertraject, waarvan het grootste deel uit werplekleren bestaat, kunnen mensen zonder diploma secundair onderwijs die al even actief zijn op de arbeidsmarkt maar nog geen vaste job hebben, alsnog hun secundair diploma behalen en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Het duale leertraject Polyvalent post- en pakketmedewerker is een door VDAB erkende opleiding. Geslaagde cursisten krijgen een vast contract bij bpost aangeboden want bpost is permanent op zoek naar deze profielen. Dit zijn twee extra voordelen die werkzoekenden moeten motiveren om de eenjarige opleiding te volgen.

www.crescendo-cvo.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.