Nieuws Mechelen Dachser zet in op innovatieve logistiek

Dachser zet in op innovatieve logistiek

Dachser zet in op innovatieve logistiek

WILLEBROEK – Het Duitse logistiek bedrijf Dachser, met in ons land een vestiging in Willebroek, verlengt de samenwerking met het Fraunhofer Instituut voor ‘Material Flow & Logistics (IML)’ voor drie jaar. De focus ligt op het ontwikkelen van digitale service- en procesinnovaties voor het logistieke netwerk van Dachser.

Het partnerschap in het DACHSER Enterprise Lab blijft zich richten op de onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten voor het Dachser netwerk. Het gaat hierbij om digitale technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), Real-time locating system (RTLS), 5G, Internet of Things (IoT), zelfrijdende voertuigen en adaptieve warehousesystemen.

“De eerste stap in ons onderzoekswerk is het verkrijgen van een gedetailleerd inzicht in nieuwe technologieën en hun potentieel voor de logistieke sector. Vervolgens bouwen we daarop voort om prototypes en concepten te ontwikkelen die voor Dachser en onze klanten een tastbare meerwaarde hebben’’, zegt Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development bij Dachser, die vanaf 1 januari 2021 aan het hoofd staat van de nieuwe executive unit IT & Development.

“We zijn blij dat Dachser de samenwerking met Fraunhofer IML voortzet. De onderzoeksresultaten hebben tot nu toe bewezen hoe belangrijk toegepaste wetenschap is voor de logistiek sector en supply chain management’’, zegt Prof. zegt Prof. Dr. Michael ten Hompel, Managing Director van Fraunhofer IML.

In het DACHSER Enterprise Lab werken de logistieke experts van Dachser en de wetenschappers van Fraunhofer IML in laboratoriumteams aan verschillende onderzoeks- en ontwikkelingsinnovaties. De samenwerking tussen de logistieke dienstverlener en het onderzoeksinstituut is in oktober 2017 van start gegaan en loopt nu tot oktober 2023.

Dachser is sinds 1975 actief in België en heeft vestigingen in Moeskroen (Logistics Center Mouscron), Willebroek (Logistics Center Antwerpen) Wevelgem en Manage met ruim 400 werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Puurs
Puurs

Minibos op bedrijventerrein

PUURS – Op het bedrijventerrein langs de A12 in Puurs, waar logistiek bedrijf Fiege is gevestigd, werd vrijdag de eerste… Lees meer

Meest gelezen in andere regio('s)

Meest gelezen in deze regio