Nieuws Mechelen Dag van de Landbouw strijkt neer in Berlaar en Rumst

Dag van de Landbouw strijkt neer in Berlaar en Rumst

Dag van de Landbouw strijkt neer in Berlaar en Rumst

Marc en Cathy Busschots-Moelans uit Berlaar en hun drie kinderen Femke, Fraukje en Ferre.

Op zondag 17 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden opnieuw de Dag van de Landbouw. In de provincie Antwerpen gunnen zeven bedrijfsleiders dan een blik op het werk, de producten en het leven op hun land- of tuinbouwbedrijven. Ook Barver in Rumst en het melkveebedrijf van Marc Busschots uit Berlaar zetten die dag hun deuren open.

Peter en Riet Bartels-Vermeulen startten in 1983 hun eigen tuinbouwbedrijf Barver in Rumst. Het begon met het telen van sla en tomaten. Nadien kwamen daar paprika en zoete puntpaprika bij. Eind 2015 werd overgeschakeld naar biologische teelt. Vandaag teelt Barver voornamelijk tomaten, komkommers en zoete puntpaprika. Alles wordt verkocht via de veiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver.

Ook het melkveebedrijf van Marc en Cathy Busschots-Moelans uit Berlaar laat deze dag niet voorbijgaan. Het bedrijf is aan de derde generatie toe en telt vandaag zo’n 100 melkkoeien en jongvee.

35 jaar succesformule

In totaal maken dit jaar 44 Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven hun locatie toegankelijk voor het publiek. De Dag van de Landbouw is al 35 jaar een succesformule.

Met het thema Het begint bij ons willen de organisatoren dit jaar iedereen weer wat dichter bij de land- en tuinbouw brengen. “We zijn de laatste jaren wat vervreemd geraakt van de actuele landbouw. Een evenement als dit helpt het tij te keren”, klinkt het bij de organisatie. “We komen vaker met landbouwproducten in contact dan we zelf denken. De sector ligt vooral aan de basis van onze voeding, maar zorgt ook steeds meer voor de productie van vezels en biobrandstoffen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.