Nieuws Mechelen Dalende trend van faillissementen in Mechelse regio zet zich verder

Dalende trend van faillissementen in Mechelse regio zet zich verder

Dalende trend van faillissementen in Mechelse regio zet zich verder

De septembermaand brengt voor de Mechelse regio een positief resultaat op de tabellen. Sinds 2014 laat de negende maand een dalende tendens van het aantal faillissementen optekenen in Mechelen. Die tendens zet zich verder in september 2016. Afgelopen maand sprak de Rechtbank van Koophandel van Antwerpen in het arrondissement Mechelen 15 faillissementen uit. Dat zijn er drie minder dan in 2015 en 14 minder dan in 2014. In september 2013 werden er 26 falingen uitgesproken. De cijfers komen van het handelsinformatiekantoor Graydon Belgium.

Voor de eerste 9 maanden van dit jaar staat de teller in het Mechelse arrondissement nu op 138 falingen. In dezelfde periode vorig jaar waren er dat 161, wat een daling van 14,29% betekent. Een jaar eerder in 2014 werden er 197 faillissementen uitgesproken. Het is in het arrondissement Mechelen al geleden van 2010 dat er zo weinig bedrijven failliet werden verklaard.

Het arrondissement Mechelen doet het met deze cijfers veel beter dan de rest van de provincie Antwerpen en het land. In heel België gingen er dit jaar in de maand september 1.188 bedrijven over de kop, een stijging van 15,68% in vergelijking met september 2015, toen er 1.027 bedrijven faillissementen werden uitgesproken. In het Vlaams Gewest gingen 87 bedrijven meer failliet dan een jaar eerder, wat overeenkomt met een stijging van 16,93%.

Binnen het Vlaams Gewest noteert Graydon niet langer een daling, maar een lichte stijging naar 3.986 faillissementen op 9 maanden. Dat is een stijging met 0,53% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. “Tot en met augustus kon de globale daling van het Belgische aantal faillissementen toegeschreven worden aan de 3 regio’s, waarbij vooral in Brussel een sterke afname werd vastgesteld, gevolgd door Wallonië en in mindere mate Vlaanderen. Met de nieuwe cijfers van september lijkt deze evolutie een halt toegeroepen”, concludeert Eric Van den Broele, senior manager research and development bij Graydon.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.