Damco breidt opslagcapaciteit uit

damcoDamco

, gespecialiseerd in expeditie en supply chain management services, breidt zijn opslagcapaciteit in Willebroek uit met 15.500 m². Het bedrijf had daar al een magazijn van 16.000 m² en begon in februari met de bouw van een nieuw gedeelte, dat nu klaar is en op 15 september officieel in gebruik wordt genomen. De uitbreiding was nodig omdat er een toenemende vraag is naar de Direct-to-Store-service van de Deense groep.

"Het nieuwe magazijn zal vooral worden gebruikt voor onze klanten in de sectoren lifestyle, retail en technologie", zegt Jean-Baptiste Elslander, Chief Commercial Officer van Damco Benelux. "De locatie van de site, 20 km ten zuiden van Antwerpen en langs het Zeekanaal Brussel-Schelde, is perfect. Ze ligt buiten de haven, waardoor de loonkosten minder zijn, maar toch kunnen we via de TCT-terminal, die slechts op 2 minuten rijden ligt, zo'n 90% van de vracht per schip ontvangen. Dat betekent minder transportkosten en lagere CO²-uitstoot."

De Direct-to-Store-diensten van Damco zijn aantrekkelijk voor een aantal klanten van lifestyle- en retailmerken. "In deze sectoren is de uiteindelijke bestemming vaak al van bij de verscheping, of vanaf een bepaald moment tijdens het vervoer bekend. Dan is het niet nodig dat de goederen eerst langs het distributiecentrum van de klant passeren. Met het Direct-to-Store concept haalt Damco het distributiecentrum van de klant uit de supply chain", aldus Elslander.

De goederen worden in Willebroek uit de container gehaald en op het cross-dockplatform worden eventueel toegevoegde waarde-diensten uitgevoerd (verpakking, labelling...). De goederen zijn dan klaar om rechtstreeks naar de winkel te worden vervoerd.

Aangezien de vraag naar deze diensten groeit, was een uitbreiding van de installaties in Willebroek noodzakelijk.

Damco is de dochter van de Deense Maersk groep voor expeditie en supply chain oplossingen. Het bedrijf heeft 300 kantoren in een honderdtal landen. Vorig jaar heeft Damco wereldwijd 2,9 miljoen TEU beheerd en 190.000 ton luchtvracht.