Willy Moustache Foto: Eddy Van Ranst

Dancinguitbater Willy Moustache op 86-jarige leeftijd overleden

Willy Waumans, beter bekend als Willy Moustache, is zondag overleden. De bezieler en voormalige uitbater van de gelijknamige discotheek in Blaasveld (Willebroek) groeide uit tot een levende legende in het nachtleven in Klein-Brabant en ver daarbuiten. Hij werd 86 jaar.

Willy Moustache is een echt begrip in het nachtleven. In 1955 opende Willy Waumans met Schuur, in de volksmond ’t Schureke, zijn eerste zaak in Puurs. Rond de jaren zeventig vestigde hij zich in Bornem, waar de zaak voor het eerst de naam Willy’s Moustache kreeg. Nadien verhuisde de nachtclub naar Willebroek. De site aan de Mechelsesteenweg in deelgemeente Blaasveld werd in 1991 omgebouwd tot het huidige Willy’s Moustache.

De voorbije jaren nam Willy Moustache, die zijn bijnaam te danken had aan zijn opvallende snor, steeds meer gas terug. Zijn kinderen Steve en Tina namen de leiding van de discotheek over. Zij deelden het nieuws van het overlijden van hun vader zondag mee op de Facebook-pagina van de dancing. “We kijken met veel dankbaarheid en liefde terug op de vele mooie jaren die we samen mochten beleven”, klinkt het.

“Zalige patron”

Werner Michiels uit Puurs is aangeslagen door het overlijden. Hij was in de jaren zeventig dj in de discotheek van Willy Moustache in Bornem en kijkt met veel plezier terug op die periode. “Het was een fantastische tijd en Willy was een zalige patron”, zegt hij. “Enkele jaren geleden kwam ik Çois, de toenmalige portier, tegen. Hij was ongeneeslijk ziek en wilde als laatste wens Willy nog eens zien. Dat toont aan hoe geliefd hij was bij zijn personeel.”

Varkenslapjes

“Willy was een zakenman, maar met een hart”, zegt Werner. “Hij wilde altijd het beste voor zijn personeel. Vaak begon hij in de vroege uurtjes nog voor ons te koken. Dan kwam hij rond 6u plots af met varkenslapjes. We konden zelfs nog kiezen welke saus we erbij wilden. Hij verkocht veel show, maar zonder opdringerig of arrogant te zijn. Ik zal nooit vergeten hoe hij in zijn Amerikaanse slee en in stijlvolle cowboyoutfit de show stal.”

Willy Moustache overleed zondag op 86-jarige leeftijd.