Datashift-Laborana-1

Datashift opent tweede kantoor: “We willen een einde maken aan thuiswerk als norm”

LEUVEN, MECHELEN - Het Mechelse technologische adviesbureau Datashift heeft een tweede kantoor geopend in Leuven. In Labora op de Keizersberg-site kunnen acht medewerkers aan de slag. De uitbreiding past in de groeiplannen van het databedrijf, dat mikt op dertig extra medewerkers dit jaar en voor verdere uitbreiding ook naar Oost-Vlaanderen kijkt.

Het hoofdkantoor van Datashift bevindt zich in de Oude Brusselsestraat in Mechelen. Zeven jaar na de oprichting in 2015 telt de dataspecialist nu al meer dan vijftig medewerkers en de honger naar verdere groei is nog niet gestild. Maar voor de uitbreiding met dertig nieuwe collega's is uiteraard ook extra werkruimte nodig en die heeft CEO Nico Huybrechts gevonden in de voormalige abdij op de Keizersberg.

Hybride werken

De keuze voor Leuven is geen toeval: veel medewerkers zijn afkomstig uit deze regio. In het nieuwe kantoor Labora kunnen acht  collega’s terecht. Het wordt ingericht als flexibele werkplek. ​“Dit is de volgende stap in ons groeiverhaal”, zegt CEO Nico Huybrechts. “In 2019 zijn we gestart met de verbouwing van ons hoofdkantoor in Mechelen om extra werkplaatsen te creëren, maar intussen is de maximumcapaciteit opnieuw bereikt. Het is belangrijk dat collega’s hybride kunnen werken en naar kantoor kunnen komen wanneer ze daar behoefte aan hebben.”

Nico Huybrechts gelooft sterk in hybride werken. “We willen een einde maken aan thuiswerk als norm, waarbij het soms moeilijk is om werk en privé gescheiden te houden. Ons nieuwe kantoor is zeker niet de laatste stap. We willen verder uitbreiden en hebben ook plannen om binnenkort een kantoor te openen in Oost-Vlaanderen."

Datashift heeft als databedrijf in zijn zevenjarig bestaan al enkele mooie klanten op zijn CV mogen zetten, onder wie Rode Kruis Vlaanderen, Essentiel, Streamz, Mobile Vikings, Argenta, Q8, D’Ieteren en FCR Media.