Datashift_Nico_Mei2021-58 Nico Huybrechts, CEO Datashift.

Datashift schakelt versnelling hoger

Datashift, de Mechelse specialist in dataconsultancy, schakelt een versnelling hoger en wil groeien van 100 naar 250 werknemers en verankeren op de Belgische markt. Om die groeiambities kracht bij te zetten, neemt het bedrijf Finco onder de arm, een private equityspeler.

Sinds de oprichting van het bedrijf in 2015 ging het hard voor Datashift: jaarlijks liet het bedrijf een omzetgroei van meer dan 50% optekenen. Het team dat aanvankelijk alleen bestond uit de twee oprichters, is intussen gegroeid tot 100 werknemers. Het Mechelse bedrijf ging intussen ook een partnerschap aan met Collibra, opende twee kantoren in Leuven en Gent, en lanceerde een gespecialiseerde AI-tak.

Lees ook: De Out of Office van Nico Huybrechts (Datashift): Vrijbroekpark, Wout Van Aert en Pep GuardiolaDie groei wil het bedrijf graag doorzetten en nam een strategische partner onder de arm. "Ik ben blij te kunnen melden dat we Finco hebben gevonden", zegt Nico Huybrechts, medeoprichter en CEO van Datashift. "Met hen als sparringpartner, bovenop het huidige operationele team dat volledig aan boord blijft, zijn we nog beter gewapend om de komende jaren onze steile groeicurve door te trekken."

Datashift wil de komende jaren naast diensten en projecten ook evolueren naar meer kant-en-klare oplossingen rond bijvoorbeeld ESG, dynamische prijszetting en andere specifieke toepassingen.