Pia De Quint Foto: rr

De Bestuurder haalt ex-profrenster Pia De Quint aan boord

De Bestuurder, het Mechelse consultancybedrijf dat bestuurders van vennootschappen en overheidsbedrijven bijstaat, verwelkomt Pia De Quint in het team. Ze zal als communitymanager de award voor ‘Bestuur van het Jaar’ mee opvolgen en daarnaast ook meewerken aan nieuwe  projecten. De Quint deed ervaring op bij UNIZO en was ook actief als professioneel wielrenster bij het UCI Lares-Waowdeals Women Cycling Team.

De Bestuurder lanceert samen met enkele partners dit jaar voor het eerst een award voor goed bestuur van een niet-beursgenoteerde onderneming. Het hele proces van inschrijving tot de uitreiking op 30 november, zal in goede banen geleid worden door De Quint. Ze staat hiervoor in contact met een werkgroep met enkele topondernemers en met bedrijven als Ageas, Moore, Delen Private Bank,  Stella P. en MU. Ook voor de jurering van de raden van bestuur, zal Pia in samenwerking met GUBERNA en juryvoorzitter Herman Daems waken over een vlotte samenwerking.

“De ervaring die Pia opdeed in haar eerdere beroepsleven is zeer welkom bij De Bestuurder”, zegt uitgever Philip Peeters. “Zowel haar doorzettingsvermogen als topsportster als haar kennis van de ondernemerswereld, zijn sterke troeven voor onze organisatie. We kijken alvast uit naar een duurzame samenwerking.”

“Helemaal klaar voor deze nieuwe etappe ben ik ontzettend blij en sta ik te popelen om mijn schouders te zetten onder deze samenwerking. Ik kijk uit naar het werken met topondernemers en gerenommeerde bedrijven, met Guberna en met juryvoorzitter Herman Daems, als ware pelotontoppers”, reageert Pia De Quint. “Ik hoop dat we samen succesvol kunnen verder bouwen aan De Bestuurder… Maar met een kopman als Philip Peeters geloof ik dat we alles in huis hebben om een topteam te vormen.”