Nieuws Mechelen De Borght sluit 19de eeuwse kapel in de armen

De Borght sluit 19de eeuwse kapel in de armen

De Borght sluit 19de eeuwse kapel in de armen

MECHELEN – De Arme Klaren kapel die door concept store De Borght werd verhuurd voor evenementen maakt vanaf nu integraal deel uit van de decoratie- en bloemenzaak. Met ‘Chapel Store De Borght’ wil zaakvoerster Hilde De Meyts de winkelbeleving vergroten.

Bloemen- en decoratiezaak De Borght, dat zich sinds 2016 vestigde in een voormalige patriciërswoning in de Goswin de Stassartstraat, heeft er een nieuwe eye catcher bij. De aangrenzende kapel die tot voor kort werd verhuurd voor evenementen fungeert nu als de ‘Chapel Store’, een origineel en uniek verlengde van De Borght.

De kapel, in de 19de eeuw gebouwd door de zusters Arme Klaren, ademt een rijke geschiedenis uit en zal de meer exclusieve interieurstukken van De Borght vertonen: Tafels van Pascale Naessens en Het Heerenhuis, stoelen van Feelgood Designs, handgemaakte kussens van Anke Drechsel, glaswerk van Henry Dean, of bronzen beelden van Jonneke Kodde zijn maar één van de vele aanwezige stukken.

Winkelcapaciteit
Zaakvoerster Hilde De Meyts: “Bij de opstart van De Borght is de kapel mee gerenoveerd om ter beschikking te stellen voor evenementen. De voorbije jaren vonden hier vooral product- of boekvoorstellingen plaats. Nu is echter duidelijk geworden dat de impact van die events niet meer paste bij de sfeer die we rond de winkel creëerden. Bovendien blijkt De Borght samen met ons culinair uithangbord Stassart 11 een succesverhaal en was het dus nodig om de winkelcapaciteit uit te breiden. De vergaderlocatie Het Schooltje, waar kleinere meetings kunnen plaatsvinden, blijft overigens wél te huur.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.