Nieuws Mechelen De Ceuster leidt gratis bullmachinisten van de toekomst op

De Ceuster leidt gratis bullmachinisten van de toekomst op

De Ceuster leidt gratis bullmachinisten van de toekomst op

De Ceuster NV uit Sint-Katelijne-Waver, gespecialiseerd in precisie-nivelleerwerk, ervaart dat het niet gemakkelijk is om goede nivelleerders aan te werven. “Het is een echt knelpuntberoep geworden”, zegt Algemeen Directeur Stef Knaepkens. Daarom gaat het bedrijf samen met Talentenwerf gemotiveerde werkzoekenden zonder ervaring gratis opleiden tot nivelleerder.

De Ceuster NV is in het hele land gekend als gespecialiseerd loonwerkbedrijf voor tuinbouw, sport, openbaar groen en industriebouw. Het bedrijf realiseerde onder meer de voetbalterreinen van eersteklasseclubs Club Brugge, Gent, KV Mechelen, Lokeren en RC Genk. Bij een dergelijke aanleg is perfect uitgevoerd grondwerk de eerste vereiste voor het welslagen van het project.

Stef Knaepkens: “Onze geschoolde en ervaren bullmachinisten zijn echte vakmannen die graag gezien zijn bij onze klanten. Door hun goede reputatie krijgen we momenteel meer aanvragen dan we kunnen uitvoeren. Er zit één rem op onze groei: de functie van nivelleerder is een echt knelpuntberoep geworden. Ervaren bullmachinisten wegplukken bij andere bedrijven is niet meteen onze stijl en dat levert trouwens ook niet altijd medewerkers met de juiste motivatie op. Daarom zijn we samen met Talentenwerf in zee gegaan om gemotiveerde werkzoekenden zonder ervaring zelf op te leiden tot onze nivelleerders van de toekomst.”

Dieter Carré, coördinator Talentenwerf: “De uitdaging van De Ceuster past perfect binnen het concept van Talentenwerf. Dit is een initiatief dat VDAB, Stad Antwerpen, Provincie Antwerpen en Constructiv, het sectorfonds van de bouwsector, lanceerden om het tekort aan geschoolde bouwwerknemers op te lossen. Met dit nieuwe opleidingstraject nivelLEREN gaan we vanaf 12 mei t.e.m. 11 augustus een intensief opleidingstraject starten voor werkzoekenden. Kandidaten volgen eerst een ruime theoretische en praktische opleiding bij VDAB en worden daarna verder klaargestoomd voor het precisie-nivelleren met werkstages bij De Ceuster. Voorkennis is niet vereist, motivatie om een vakman te worden absoluut wel.”

Stef Knaepkens: “Het is uiteraard de bedoeling om de opgeleide cursisten in dienst te nemen en daarom richten we ons voornamelijk op kandidaten uit de Mechelse regio. Onze medewerkers vertrekken immers elke ochtend uit het bedrijf in Sint-Katelijne-Waver, dus is het noodzakelijk dat ons kantoor voor hen makkelijk bereikbaar is.” Geïnteresseerde kandidaten kunnen op 11,18 en 25 april een infosessie bijwonen over het opleidingstraject. Deze infosessies worden georganiseerd om 6u ’s ochtends bij De Ceuster. Inschrijven hiervoor is verplicht, en kan enkel via http://www.talentenwerf.be/bullmachinist. Stef Knaepkens: “We hebben bewust voor een vroege infosessie gekozen. Onze medewerkers vertrekken elke ochtend om 6u naar klanten, dus goed uit je bed kunnen, is een eerste vereiste voor onze toekomstige medewerkers.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.