Nieuws Mechelen De fundering is gelegd

De fundering is gelegd

De fundering is gelegd

RUMST – WILLEBROEK – BORNEM – Burgemeester Jurgen Callaerts van Rumst en AZ Rivierenland dokters Dries Bongaerts (coördinator operatiekwartier Rumst) en Michel Craninx (Diensthoofd oncologie Rumst) legden woensdag de fundamenten voor de uitbreiding en renovatie van Campus Rumst.

Bouwonderneming Hooyberghs startte met de renovatie en uitbreiding van AZ Rivierenland Campus Rumst. Door het onthaal en de bovenliggende verdiepen stevig onder handen te nemen wil het bestuur van AZ Rivierenland meegroeien met de nood naar kwalitatief hoogstaande zorg die leeft in de ruimte regio.

Het aanbieden van kwaliteitsvolle zorg in een nette en mooie omgeving aan de mensen uit de Rupelstreek is al sinds de oprichting van het ziekenhuis in 1959, de missie van AZ Rivierenland. De uitbreiding en renovatie van het onthaal en de bovenliggende verdiepen moet ervoor zorgen dat deze doelstelling van de toenmalige zusters ook in de toekomst kan ingewilligd worden.

Bouwonderneming Hooyberghs zal zorgen voor een gloednieuwe inkomhal, een dagziekenhuis geneeskunde en oncologie, diensten maag-darmziekten, nierdialyse, pneumocardiorevalidatie, pneumologie, urologie, fysische geneeskunde en rugschool. “Met deze uitbreiding wil AZ Rivierenland meegroeien met de nood naar kwalitatief hoogstaande zorg die leeft in de ruime regio”, zegt Bart Van Bree, Afgevaardigd Bestuurder van AZ Rivierenland:

Ook de campus van AZ Rivierenland in Willebroek wordt onder handen genomen door Hooyberghs. Daar maakt een deel van het gebouw plaats voor een compacte nieuwbouw. Later wordt de rest van het gebouw gesloopt om plaats te maken voor een open terrein.

Tom Van Hauwe – Bestuurder Hooyberghs: “Op het vlak van het bouwen van kwaliteitsvolle zorg zijn we niet aan ons proefstuk toe. We zijn dan ook trots dat we onze expertise en die van onze zusterondernemingen kunnen aanwenden om zowel hier als binnenkort ook in Willebroek iets moois te realiseren.“

Directeur Bart Van Bree
Burgemeester Callaerts, dokters Bongaerts en Craninx

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.