De Gouden Kooi – moordmysterie Foto: De Gouden Kooi

De Gouden Kooi lanceert escape walk: “Los mysterieuze moord op tijdens interactieve stadswandeling”

MECHELEN - De uitbaters van De Gouden Kooi hebben in de Mechelse binnenstad al zes drukbezochte escape rooms, maar recent lanceerden ze ook een nieuwe ervaring. Dat is een escape walk waarbij je al puzzelend de stad verkent en een mysterie rond een moord probeert op te lossen. Het is een van de eerste Belgische escape-activiteiten in zijn soort die buiten doorgaat. De geanimeerde wandeling is ook een ideale formule voor een teambuilding voor bedrijven.

De escape walk is een groepsactiviteit voor gezinnen, vrienden of collega’s. “Het is een combinatie van een interactieve stadswandeling door Mechelen en een spannend mysterie rond een moord”, zegt Jan Gheyle van De Gouden Kooi. Daarbij leer je Mechelen al puzzelend kennen en probeer je het mysterie van De Nekker, een bekende stadslegende, te ontrafelen.

Het is de eerste activiteit van De Gouden Kooi die zich buiten afspeelt. Je start en eindigt in een levensecht politiebureau. “Je wordt meegezogen in een mysterieus verhaal. Op verschillende locaties in de stad ga je op zoek naar puzzels een aanwijzingen. Het mysterie rond de moord heeft drie alternatieve eindes, afhankelijk van jouw detective skills”, vertelt Jan.

Genomineerd voor wedstrijd

“De eerste reacties van deelnemers zijn alvast schitterend”, zegt Bert Briké, medeoprichter van De Gouden Kooi. De nieuwe activiteit is door Meet in Mechelen genomineerd voor een wedstrijd rond teambuildings. Uit verschillende kandidaten selecteerde de stad zo vijf activiteiten op maat van de stad.

De komende maanden worden ze allemaal beoordeeld. “Eind dit jaar kennen we de ultieme winnaar. Die krijgt meteen een wildcard voor de BEA-awards, de hoogmis van de evenementensector”, vertelt Bert.

De twee ondernemers wilden een activiteit ontwikkelen die nog niet bestaat. “Er zijn wel al enkele wandelingen waarbij je voornamelijk digitaal aan de slag moet. Daar hebben we bewust niet voor gekozen. Zo zitten de spelers niet de hele tijd aan hun scherm gekluisterd en kunnen ze echt genieten van de wandeling in onze mooie stad”, legt Jan uit. Daarvoor creëerden ze zelf puzzels en bouwden ze een politiebureau na.

Bedrijven

Verder biedt De Gouden Kooi een resem activiteiten voor bedrijven aan. Zo hebben ondernemingen de mogelijkheid om een vergaderzaal te huren, een teambuilding te organiseren door het spelen van een escape room of ze kunnen deelnemen aan een training, waarbij de escape rooms het kader van de desbetreffende training vormen.

De teambuildingactiviteiten kunnen doorgaan in groepen van twee tot zes personen en dat in twee verschillende locaties in de Mechelse binnenstad. Die spreiding maakt het mogelijk om ook met grotere groepen te spelen. Het doel is telkens om een reeks puzzels te kraken waarbij zowel het individueel talent een rol speelt, maar er ook intensief moet worden samengewerkt om de queesten tot een goed einde te brengen.

Als een bedrijf de escape rooms combineert met een meeting, een presentatie of andere bedrijfsgerelateerde activiteiten, dan bestaat de mogelijkheid om in beurtrollen te werken.

www.degoudenkooi.be