Gevel

De Gouden Kooi rijft nog maar eens een prijs binnen

MECHELEN – Op de valreep van 2020 won de Mechelse escaperoom De Gouden Kooi nog maar eens een mooie award. Het is al de vierde van het voorbije jaar. Deze keer gaat het om de ‘Golden Key Award’ van de escape room blog 'The Logic Escapes Me' uit het Verenigd Koninkrijk.

Jaarlijks maakt de blog een shortlist van escape rooms waaraan het erg fijne herinneringen koestert. Ze omschrijven het zelf zo: “There’s no such thing as a perfect room, but some rooms make you smile long after you’ve escaped.”

De escape experience ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ van de Gouden Kooi was één van de elf escape rooms op de fel begeerde lijst. De blog had deze mooie woorden te zeggen over de Mechelse escape room…

“Voor mij is dit de natuurlijke evolutie van escape rooms. De game werd op vrijwel elke denkbare manier geüpgraded. Er zijn sterke puzzels die prachtig in de kamer zijn verweven. Er was genoeg inhoud om ons team van vijf te vermaken. Het is een uitgebreide set die je meeneemt op een ontdekkingsreis binnen het verhaal. Ze hebben er zelfs een spel van 70 minuten van gemaakt. Alles aan deze ervaring is van topkwaliteit, en ik heb ongelooflijk goede herinneringen aan ons team dat heen en weer rent en puzzels oplost om onze eindbestemming te bereiken.”

Jan Gheyle van De Gouden Kooi was uiteraard heel blij met de prachtige commentaar. “We worden het niet beu om awards te winnen. Maar ondertussen gaan we alvast verder aan de slag met onze nieuwe escape experience. Die zal dit jaar openen en moet weer hoge toppen scheren.”

https://thelogicescapesme.com/news/the-golden-keys-2020/