Uitbaters
Bert Briké en Jan Gheyle

De Gouden Kooi wint tweede prijs in een week tijd

MECHELEN – Voor wie het nog niet wist: de beste escape room van België vind je in Mechelen. De escape experience ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ prijkt op de vijfde plaats van de ‘escape room awards’, en haalt zo zijn vijfde award binnen. De tweede al in amper een week tijd.

Afgelopen maandag vond de jaarlijkse uitreiking van de ‘escape room awards’ plaats in Barcelona. Deze awards zijn een Spaans initiatief dat dit jaar voor de eerste keer ook internationale escape rooms in de kijker zet. De escape experience 'Het geheim van Sint-Rumoldus' van De Gouden Kooi won de vijfde plek, en haalt zo zijn vijfde internationale award op. Eerder ontving de Gouden Kooi al prijzen uit Duitsland, Engeland en de USA.

De winnende escape experience werd bedacht en vormgegeven door Jan Gheyle en Bert Briké, die in 2016 het concept van escape rooms naar Mechelen brachten. “Het was de eerste keer dat ook internationale escape rooms geselecteerd werden”, aldus Jan Gheyle. “Daarom zijn we dubbel zo trots dat we meteen de vijfde plek mogen innemen. Deze internationale awards zorgen ervoor dat we spelers vanuit de hele wereld mogen verwelkomen. Uit verschillende Europese landen, maar evengoed bijvoorbeeld uit de USA.”

De Gouden Kooi won eerder deze week al voor de tweede keer de ‘Travellers’ Choice Winner’ award van TripAdvisor en het vooraanstaande Engelse reviewplatform ’The Logic Escapes Me’ gaf de escape room van De Gouden Kooi een ‘Golden Key award’. “Het blijft fijn erkenning te krijgen voor onze escape experience. Het is voor ons een project waar we enorm hard aan gewerkt hebben, en onszelf echt uitgedaagd hebben. Aan Het geheim van Sint-Rumoldus hebben we 15 maanden gebouwd”, vertelt Bert Briké.

“De bevestiging die deze award geeft, zorgt er ook voor dat we vol goede moed verder werken aan onze tweede escape experience. Het thema van deze escape room houden we vooralsnog geheim, maar eind 2021 zal je er zeker meer van horen. Ook met deze escape experience willen we een stempel drukken op de internationale markt van escape rooms, en leggen we de lat voor De Gouden Kooi alweer iets hoger”, aldus een glunderdende Jan Gheyle.

Naast de winnende escape experience baat De Gouden Kooi ook nog 4 escape games uit. “Deze escape games zijn beperkter qua opzet, maar ook super fijn om te spelen. Ook deze escape games wonnen al awards van Tripadvisor en één van deze rooms werd voor het eerste seizoen van De Code van Coppens gefinetuned door de broertjes Coppens zelf”, voegt Jan Gheyle nog toe.