De Gouden Kooi Foto: Sven Van Haezendonck

De Gouden Kooi wint vierde jaar op rij internationale award met escape experience

MECHELEN - De uitbaters van De Gouden Kooi in Mechelen hebben voor het vierde jaar op rij een internationale award gewonnen met ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’. Het is een van de twee escape experiences op de Haverwerf, waar het team ondertussen bouwt aan een derde die nog spectaculairder moet worden.

Afgelopen zaterdag werden de TERPECA-awards uitgereikt. Dat staat voor Top Escape Rooms Project Enthusiast Choice Award. “Je kan het belang van deze awards vergelijken met de Oscars in de filmwereld”, zegt Jan Gheyle, een van de oprichters van De Gouden Kooi. Fans die een escape room willen nomineren, moeten wereldwijd minstens in 200 escape rooms hebben gespeeld.

In een tweede stemronde bepalen ervaren spelers welke 100 tot de absolute wereldtop behoren. Uit meer dan 240.000 escape rooms verkozen ze 929 favorieten. ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ behaalde een 61ste plaats. “Dat onze eerste escape room bijna vier jaar na de opening nog altijd tot de top van de wereld behoort, is enorm fijn”, vertelt Jan.

 

Eind november openden Bert Briké en hij hun tweede escape experience: ‘De Wraak van Han’. “We hopen dat ze internationaal ook hoog zal scoren. Meer nog, we willen het met deze nieuwste escape experience nog beter doen. We willen onze fans een nog mooier, cooler en indrukwekkender avontuur laten beleven”, legt Jan uit.

Derde ruimte op komst

De eerste reacties van het publiek stemmen hen optimistisch. Ondertussen is het team op de Haverwerf begonnen aan de bouw van een derde escape experience. Waarmee De Gouden Kooi haar fans gaat verrassen, is nog niet duidelijk. “De lat ligt wel ontzettend hoog. We blijven onszelf heruitvinden om de spelers te kunnen verbazen met dingen die nog nooit eerder werden gemaakt”, vertelt Bert Briké.

In 2023 staan er overigens nog meer nieuwe projecten op stapel.