Nieuws Mechelen De Kringwinkel gaat retro

De Kringwinkel gaat retro

De Kringwinkel gaat retro

RetroAffichePolaroidDe Kringwinkel houdt op zaterdag 12 maart zijn jaarlijkse retrodag. Op deze dag kunnen schattenjagers en liefhebbers van retroproducten uit de fifties tot de nineties hun hartje ophalen. Er wordt een stormloop van vintageliefhebbers in De Kringwinkels verwacht.

Uiteraard kan je elke dag van het jaar in de 127 Kringwinkels in Vlaanderen terecht om de leukste (retro)spullen op de kop te tikken, maar op 12 maart doen de deelnemende Kringwinkels extra moeite. Ze hebben al enkele weken de mooiste producten uit de jaren ’60, ’70 en ’80 en ’90 opgespaard en bieden die dan aan. Meubelen, verlichting, kleding of elpees: je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het die dag in De Kringwinkels. Het wordt nog leuker met muziek uit de jukebox, crazy uitgedoste medewerkers en grappige acties.

Marleen Vos, directeur van De Kringwinkel: “Spullen uit de fifties tot de nineties zijn hipper dan ooit. 4 op de 10 Vlamingen komen bij ons langs om te snuisteren tussen de tweedehandsproducten. Voor 15% van deze snuisteraars primeert het feit om iets origineels te vinden, waar een verhaal achter schuilt en dat nieuw niet meer verkrijgbaar is. Ze zijn met steeds meer, en die mensen zullen zeker hun gading vinden op de retrodag.”

Dit jaar is er nog een extraatje voor de retrofans: op www.dekringwinkel.be/retro kunnen ze zichzelf een retro make-over geven en helemaal teruggaan in de tijd. Deelnemers maken kans op mooie prijzen, zoals een retrofiets op maat ter waarde van 500 euro of een waardebon van 25 euro.

Dit zijn de deelnemende winkels in de regio: de Opnieuw & Co-vestigingen in Duffel, Lier en Nijlen, De Kringwinkel Spoor 2 in Bornem en Puurs, De Kringwinkel Ecoso in Mechelen en Niel en De Kringwinkel Zuiderkempen in Heist-op-den-Berg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.