De Gouden Kooi – Escape Walk Experience valt in de prijzen Foto: Joris Herregods

De Nekker – Escape Walk Experience van De Gouden Kooi wint wedstrijd voor teambuildingactiviteiten

De Gouden Kooi werd uitgeroepen tot winnaar van de eerste Mechelen Award. Dat is een prijs voor de beste teambuildingactiviteit op maat van de Dijlestad. Met De Nekker - Escape Walk Experience brengen ze volgens de jury de ervaring van een escaperoom naar buiten en laten ze deelnemers op een leuke en originele manier kennis maken met de stad.

Eind vorig jaar lanceerde Meet in Mechelen, het congresbureau van de stad Mechelen, een teambuildingcompetitie. Agentschappen werden daarbij aangemoedigd om een activiteit te ontwikkelen die helemaal bij Mechelen past. Kandidaten moesten gebruik maken van elementen die de stad typeren zoals erfgoed, kenmerkende gebouwen, verhalen of legendes. Ook samenwerkingen met lokale toeristische partners leverden extra punten op.

Na een eerste juryselectie werden in maart vijf projecten uitgekozen die de voorbije maanden volop geboekt en uitgetest werden: De Nekker - Escape Walk Experience van De Gouden Kooi, Build’In Mechelen van Perfect +, Mechelen Unboxed van Geoteam, Build The City van EventMosaic en Operatie Kabas van Event Masters. De vijf concepten werden beoordeeld door een vakjury en door de mensen die aan de teambuildingsactiviteiten deelnamen.

Potentieel

“Al deze activiteiten brengen mensen spelenderwijs samen en versterken de onderlinge band tussen collega’s. Het is goede promotie voor Mechelen en dat is een goede zaak voor onze horeca en andere toeristische partners”, zegt schepen van Toerisme Björn Siffer (Vld-Groen-m+). “Mechelen heeft zich de laatste jaren sterk op de kaart gezet als bestemming voor bedrijfstoeristen. Ook voor teambuildings zien we een groot potentieel.”

De Nekker - Escape Walk Experience van De Gouden Kooi werd uiteindelijk als winnaar verkozen. Zij krijgen de Mechelen Award 2023, krijgen een interview in het vakblad Experience Magazine en ontvangen een wildcard voor de Belgian Event Awards. “We zijn erg fier op deze prijs. Het is fijn dat onze Escape Walk Experience kan bijdragen om Mechelen op de kaart te zetten als de perfecte stad voor een teambuilding”, zegt Jan Gheyle van De Gouden Kooi.

De vijf genomineerde teambuildingsactiviteiten kunnen nog steeds geboekt worden. Meer info kan je vinden op de website van Meet in Mechelen.