Nieuws Mechelen De Vlaamse Waterweg wil nieuwe binnenvaartklanten aantrekken

De Vlaamse Waterweg wil nieuwe binnenvaartklanten aantrekken

De Vlaamse Waterweg wil nieuwe binnenvaartklanten aantrekken

WILLEBROEK – De Vlaamse Waterweg introduceert een vernieuwende aanpak om bedrijven te overtuigen om de overstap te maken naar de binnenvaart. Luc Geerts en Johan Grutman werden recent aangesteld als ‘marktdevelopers’.

Met een analyse op maat wil men de voordelen van deze slimme, veelzijdige en welvarende transportmodus in de verf zetten voor Vlaamse bedrijfsleiders.

“De binnenvaart heeft de wind in de zeilen en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Vlaanderen investeert volop in meer mobiliteit via het water”, zegt Frieda Brepoels, voorzitter De Vlaamse Waterweg nv. “We willen een betrouwbaar, efficiënt en slim waterwegennet aanbieden aan onze Vlaamse bedrijfsleiders en hen overtuigen om over te stappen naar vervoer via water. Samen met Multimodaal.Vlaanderen mikken we resoluut op het verhogen van het aandeel van de binnenvaart in het Vlaamse goederenvervoer.”

“Via praktijkgerichte screenings zullen we de twee nieuwe marktdevelopers actief inzetten op het overtuigen van niet-gebruikers van de binnenvaart,” vult gedelegeerd bestuurder Chris Danckaerts aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.