Nieuws Mechelen De Watergroep, Water-Link en Pidpa werken samen aan nieuwe drinkwaterverbinding

De Watergroep, Water-Link en Pidpa werken samen aan nieuwe drinkwaterverbinding

De Watergroep, Water-Link en Pidpa werken samen aan nieuwe drinkwaterverbinding

ZEMST – Met de Blue deal bindt de Vlaamse regering de strijd aan tegen droogte en waterschaarste. De aanleg van een nieuwe drinkwaterverbinding in de regio Zemst, kapelle-op-den-Bos en Meise – een samenwerking tussen de drinkwaterbedrijven De Watergroep, water-link en Pidpa – komt alvast tegemoet aan de vraag naar meer structurele samenwerking om zo de leveringszekerheid te verhogen.

De nieuwe verbinding werd eind september in dienst genomen en kostte in totaal 11 miljoen euro. “Door de klimaatverandering worden we alsmaar vaker geconfronteerd met uitzonderlijke periodes van droogte”, vertelt Hans Goossens, directeur-generaal van De Watergroep. “Om de leveringszekerheid te verhogen, zijn we in 2019 samen met de collega’s van water-link en Pidpa gestart met de aanleg van een nieuwe drinkwaterverbinding. Zo willen we vermijden dat de watervoorziening verder onder druk komt te staan, zoals dit voorjaar het geval was.”

De Watergroep nam de meterkamer voor haar rekening, Pidpa bouwde het opjaagstation en water-link zorgde voor de aanleg van een nieuwe waterleiding over een afstand van 7 kilometer en levert als grootste drinkwaterproducent in Vlaanderen het water.

Een bijkomend voordeel van deze nieuwe drinkwaterverbinding is dat het kraanwater voor zo’n 30.000 klanten in de betrokken regio voortaan ook wat zachter zal zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.