Decathlon start bouw nieuw distributiecentrum

Res_20160909_007Vandaag is in Willebroek de eerste paal van het nieuwe distributiecentrum van Decathlon geplaatst. MG Real Estate bouwt het nieuwe gebouw van ongeveer 40.000m² op MG Parc De Hulst, dat het huidige distributiecentrum in Willebroek zal vervangen dat te krap was geworden. Ignace Tytgat, Sales Director Offices & Logistics bij MG Real Estate: “Na deze eerste paalzetting vandaag is de uiteindelijke oplevering voorzien voor maart 2017.”

Decathlon huurt in totaal een terrein van circa 7,1 ha en een magazijn van 39.385m², alsook een nieuw kantoorgebouw van 1.022m². De omvang van het terrein laat nog een verdere uitbreiding toe van zo’n 6.639m², waardoor Decathlon gewapend is voor de toekomst. Het ultramodern logistiek magazijn is onder meer uitgerust met 35 volautomatische laaddekken wat het welzijn van de werknemers alleen maar ten goede kan komen. De nieuwe gebouwen spelen in op de verdere online- en offline expansieplannen van Decathlon in België en Nederland.

Decathlon Belgium maakt deel uit van de internationale groep Decathlon, die als missie heeft om sport toegankelijk te maken voor iedereen. Sedert 1997 is het bedrijf ook actief in België. Vandaag telt het 26 vestigingen en in oktober opent een 27ste winkel in Doornik. Met de opening van deze laatste winkel stelt Decathlon meer dan 2300 medewerkers tewerk in België.