Afbeelding1 Foto AFP

Decathlon start met verhuur sportmateriaal

De Belg heeft thuis gemiddeld 164 euro aan sportmateriaal liggen dat hij niet meer gebruikt. Bij mensen die vaker sporten, stijgt dit zelfs naar 210 euro. Sportwinkelketen Decathlon start daarom vanaf vandaag met het verhuren van sportmateriaal. De keten voerde eerder al enkele tests door met de verhuurdienst, en gaat die nu in al zijn Belgische winkels aanbieden. België is het eerste land waar het Franse bedrijf de verhuurdienst op grote schaal uitrolt.

Concreet zullen klanten sportmateriaal voor een dag, een week, een maand of drie maanden kunnen huren. In een eerste fase gaat het vooral om materiaal voor wieler- en watersport, fitness, camping, trekking en wintersport. Het is de bedoeling het aanbod later nog uit te breiden.

"Bepaalde sporten zijn heel seizoensgebonden waardoor het sportmateriaal maar een of hoogstens twee keer uit de kast komt", zegt Quentin Goffart, verantwoordelijke Rent bij Decathlon België. "Soms willen mensen een sport uitproberen, kopen ze het materiaal en blijkt het uiteindelijk niets voor hen te zijn. Volgens ons kan dat anders."

Nektari

De reservatie gebeurt online, waarna het materiaal kan worden afgehaald in een Decathlon-winkel naar keuze. Grote fitnesstoestellen worden thuis geleverd. De verhuurprijs bedraagt zo'n 2 à 10 procent van de aankoopprijs. Decathlon is overigens niet de enige keten die sportmateriaal verhuurt. Zo kwam onder meer A.S. Adventure ook al met een verhuuraanbod.

Alle sportmateriaal wordt na verhuur verzameld in het distributiecentrum van Decathlon in Willebroek. Daar wordt het nagekeken, gepoetst en opnieuw klaargemaakt door Nektari, een netwerkorganisatie die inzet op de talenten van mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt.