Nieuws Mechelen Delhaize Proxy Muizen breidt uit met win-winleningen

Delhaize Proxy Muizen breidt uit met win-winleningen

Delhaize Proxy Muizen breidt uit met win-winleningen

Steven Van Aerschot en Chris Luyckx, de zaakvoerders van Delhaize Proxy Muizen, staan op het punt om hun supermarktfiliaal uit te breiden. Om die plannen te realiseren, doet het duo een beroep op win-winleningen. “Gezien de huidige financiële toestand van spaarrekeningen, zijn we ervan overtuigd dat investeren in ons project een groot voordeel kan opleveren”, aldus Steven Van Aerschot.

De voorbije vijf jaar is Delhaize Proxy Muizen uitgegroeid tot een Top 20 Proxy Delhaize, op een totaal van 250 Proxy Delhaizes. “Bij de start van dit nieuwe avontuur zijn we vijf jaar geleden ook geholpen door een aantal personen via een win-winlening. Enerzijds hebben zij ons een flinke duw in de rug gegeven en anderzijds hebben deze investeerders het zich nog niet beklaagd”, vertelt Chris Luyckx.

Voor deze uitbreiding wordt er opnieuw met hetzelfde concept gewerkt. “Een win-winlening is een lening van een privépersoon aan een kmo met een minimum van 5.000 en een maximum van 50.000 euro per persoon. Op dit moment bedraagt de totale netto rentevoet 3,55 procent. Daarbij worden de intresten jaarlijks terugbetaald”, legt Steven Van Aerschot uit. De looptijd van zo’n win-winlening bedraagt 8 jaar. “Maar er is ook de keuze tot aflossingsmogelijkheden en het vervroegd terugvorderen van het volledige kapitaal.”

Het resultaat moet de uitbreiding van de Delhaize Proxy Muizen ondersteunen. Die zou uitgebreid worden van een oppervlakte van 730 naar 1.100 vierkante meter. Ook de parking zal tot 75 parkeerplaatsen worden vergroot. “Er worden ook enkele nieuwe concepten geïntroduceerd, zoals een externe partner voor de beenhouwerij/traiteur en een degustatie-eiland”, duidt Chris Luyckx. Als alles volgens plan verloopt, is de uitbreiding in het najaar van 2018 afgerond.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.