Nieuws Mechelen Delicatessenwinkel promoot Schapenkoppenstad met allerlei geschenken

Delicatessenwinkel promoot Schapenkoppenstad met allerlei geschenken

Delicatessenwinkel promoot Schapenkoppenstad met allerlei geschenken

LIER – Bij Harvey & Hayes op de Grote Markt 65 in Lier kan je steeds meer geschenken kopen met daarop een afbeelding van een schaap. Zaakvoerder Daniel Kerkhofs draagt zo zijn steentje bij tot de promotie van de Schapenkoppenstad.

Harvey & Hayes opende in 2014. Daniel Kerkhofs richtte de winkel in zoals ze dat in Ierland gewend zijn: als drie winkels in één. Aan de straatkant bevindt zich de kaas- en delicatessenwinkel met vooral Ierse, Engelse, Schotse en Welshe kaas. Vlak voorbij de toonbank kom je in het gelagzaaltje met vier tafels en daarachter is er de cadeaushop met allerlei geschenkartikel uit Engeland en Ierland.

 

Een selectie van die geschenken ligt steeds in de etalage. “Daar steek ik veel tijd in. Om de drie tot vier weken verander ik de etalage. Steeds richt ik de etalage in volgens een thema: op dit moment draait alles rond schapen, verwijzend naar de bijnaam van de Lierenaars. Heel veel passanten houden voor de etalage stil. Ze zuigt dus veel extra klanten naar binnen, van wie zowat de helft toeristen”, aldus Kerkhofs.

Speciaal voor die toeristen, maar uiteraard ook voor trotse Lierenaars, importeert Harvey & Hayes allerlei geschenken met een of meer schapen op uit Ierland. “Ze worden gemaakt door kleine bedrijfjes van wie ik de zaakvoerders persoonlijk ken. Het gaat om onder meer paraplu’s, handtassen, briletuis, schorten, ovenwanten, theemutsen, zeep in de vorm van een schaap en sjaals.”

 

“Nieuw zijn twee keukenhanddoeken die ik zelf heb laten maken. Op de ene prijkt een geborduurd schaap en de naam Lier. Op de andere liet ik twee keer acht schaapjes in verwerken, met in het midden, als grap bedoeld, telkens een zwart schaap. Ik verkoop deze kwalitatieve, katoenen handdoeken voor respectievelijk 11,95 en 10,50 euro”, zegt Daniel Kerkhofs.

www.facebook.com/harveyandhayes

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.