Den Brillenman Foto: Den Brillenman

Den Brillenman en Ommezien werken voortaan samen om blinden en slechtzienden te helpen

MECHELEN - De Mechelse opticien Den Brillenman bestaat drie jaar en dat wordt gevierd met een nieuwe samenwerking. Zaakvoerder Koen Van Pottelbergh slaat de handen in elkaar met de mensen van Ommezien, dat hulpmiddelen voor blinden, slechtzienden en mensen met een leesbeperking verdeelt. Zij zijn voortaan iedere donderdag te vinden bij Den Brillenman.

Ommezien werd opgericht door Kathleen Boogmans. De schrijfster is zelf blind en helpt klanten en bezoekers vanuit haar eigen ervaringen. Samen met Koen Govaert en hun medewerkers verdeelt ze hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. Ook mensen met een leesbeperking kunnen bij Ommezien terecht. Dat kan iedere tweede en vierde vrijdag van de maand in Het Predikheren, maar vanaf nu ook iedere donderdag bij opticien Den Brillenman in de Befferstraat in het centrum van Mechelen.

“Door een samenwerking op te zetten met Ommezien, vergroten we allebei de bereikbaarheid naar onze klanten toe”, zegt zaakvoerder Koen Van Pottelbergh van Den Brillenman, die samen met de samenwerking ook de derde verjaardag van zijn brillenzaak viert. “Low-vision is een erg specifiek domein waarin elk van beide bedrijven haar expertise heeft. Die kennis en ervaring leggen we voortaan samen. Daardoor versterken we de missie en de visie die we delen, namelijk mensen op een betaalbare manier laten zien.”

Die missie vertaalt zich bij Den Brillenman ook in het brillenmerk Faces and Glasses en in de vzw Eyes For The World, waarmee Koen zich inzet om mensen wereldwijd aan een betaalbare bril te helpen.