Nieuws Mechelen Den Brillenman lanceert actie met gratis COVID19-sneltest

Den Brillenman lanceert actie met gratis COVID19-sneltest

Den Brillenman lanceert actie met gratis COVID19-sneltest

MECHELEN – Koen Van Pottelbergh van Den Brillenman is de onduidelijkheid beu. Zijn optiekers essentieel of niet? Hij vraagt zich bijvoorbeeld af hoe je van op een veilige afstand een oogonderzoek kan uitvoeren. Daarom start hij een originele actie: ‘Hamster een Bril en krijg gratis een Covid19 sneltest’

Tijdens de eerste lockdown kwamen de opticiens niet in aanmerking voor de hinderpremie omdat ze bij de paramedische beroepen werden gecatalogeerd. Dat werd later rechtgezet door de federatie van optiekers. “Sinds gisteren hoorden we via onze federaties dat we toch weer bij de essentiële winkels behoren, namelijk het afleveren van medische hulpmiddelen op afspraak. Maar volgens het FOD mogen we vanaf vandaag gewoon open doen zoals daarvoor. Wat is het nu?”, vraagt Van Pottelbergh zich af. Koen is oprichter van ‘Den Brillenman’ en van ‘Eyes For The World’.

“Zelfs het woord opticiens werd niet vermeld in het staatsblad, bestaan wij dan niet? Onze politiekers en  experten schreeuwen nochtans van de daken om in ons kot te blijven en roepen om niet naar de winkelstraten te komen.  Maar ze houden de winkels wel open!  We mogen geen sociale contacten hebben maar winkeltje houden hoort daar blijkbaar niet bij. Wij, opticiens, hebben nochtans een contactberoep. We mogen blijkbaar vanaf vandaag  brillen verkopen, contactlenzen aanpassen en oogonderzoeken uitvoeren. Iemand moet mij eens uitleggen hoe je dat op veilige afstand kunt doen. Ik maak me niet alleen zorgen voor mijn eigen gezondheid maar ook voor mijn 2000 collega’s die allemaal besmet kunnen worden door onvoorzichtige klanten.”

Daarom start Den Brillenman een originele actie onder de naam ‘Hamster een Bril en krijg gratis een Covid19 sneltest’. “Mensen kunnen een hamsterbon aankopen ter waarde van 99€ en krijgen een sneltest Covid-Viro ter waarde van 25€ gratis opgestuurd.  Deze bon, zonder vervaldatum, geeft recht op een bril met aangepaste glazen. Na de Lock down kunnen de mensen hun bril komen kiezen en afhalen. Het is een creatieve manier om op een veilige manier te overleven in deze moeilijke tijden.

Tegelijkertijd hoopt Van Pottelbergh dat hij en zijn collega’s toch nog in aanmerking kunnen komen voor een hinderpremie. “Dat zou ons als kleine zelfstandigen enorm helpen in deze tijden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.