Nieuws Mechelen Dieter Penninckx en Marleen Vaesen maken kans op Vlerick Award 2017

Dieter Penninckx en Marleen Vaesen maken kans op Vlerick Award 2017

Dieter Penninckx en Marleen Vaesen maken kans op Vlerick Award 2017

Op 8 juni worden naar jaarlijkse gewoonte de Vlerick Awards uitgereikt. Met nominaties voor Dieter Penninckx van de Mechelse modegroep FNG Group en Marleen Vaesen van Greenyard Foods uit Sint-Katelijne-Waver is onze regio goed vertegenwoordigd. Gaëtan Hannecart van Matexi en Conny Vandendriessche van House of HR en Stella P vullen het lijstje van genomineerden aan.

Sinds 2003 is Dieter Penninckx mede-oprichter en ceo van FNG. Met een diploma burgerlijk ingenieur besloot hij samen met zijn twee zakenpartners Anja Maes en Manu Bracke de modewereld in te stappen. FNG ontwerpt en verdeelt kleding en schoenen voor zowel dames, kinderen als heren. Dat gebeurt op verschillende locaties in België en Nederland, maar ook via een netwerk van multimerkenwinkels in binnen- en buitenland. Het bedrijf telt meer dan 3.000 medewerkers, die samen een omzet van ongeveer 500 miljoen euro realiseren. De laatste weken kwam FNG meermaals in het nieuws met overnames van onlinespeler Suitcase en Concept Fashion. Met die overnames wil de Mechelse modegroep verder op het herensegment inzetten.

Marleen Vaesen beschikt over een diploma toegepaste economie en studeerde nadien een tijdje aan de universiteiten van Chicago en Harvard. Tijdens haar professionele carrière was ze onder meer actief bij Procter en Gamble, Douwe Egberts Belgium en PinguinLutosa dat in 2013 werd omgedoopt tot Greenyard Foods. In juni 2015 werd ze ceo van de fusiegroep van Greenyard Foods en Univeg. Het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver is wereldspeler in productie en distributie van verse en bereide groenten en fruit. Onder haar leiderschap steeg de beurswaarde van 190 naar 665 miljoen euro en het aantal werknemers van 2.350 naar meer dan 9.000. Onlangs raakte nog bekend dat het bedrijf 4,4 miljoen euro gaat pompen in de site in Bree, de hoofdsite van de afdeling conservengroenten en –fruit.

De uitreiking van de Vlerick Awards is dit jaar aan de 17de editie toe. De prijzen vormen een onderscheiding voor bedrijfsleiders die hun onderneming naar het succes hebben geleid en daarbij de focus op de toekomst niet verloren zijn. De awards worden toegekend in Hôtel de la Poste in Brussel door de alumni van de Vlerick Business School. Ook u kunt uw stem uitbrengen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.