twow Foto: Joren De Weerdt

Digitaal spel T-WOW leert je Lier en zijn verborgen parels spelenderwijs ontdekken

LIER - Het Lierse bedrijf TigerLily World of Wonders (T-WOW) ontwikkelde een spel dat je meeneemt langs de verborgen parels van een stad. Je speelt het met en tegen elkaar en je kan het via een spelcode op elke smartphone spelen in Lier. Binnenkort volgen Mechelen en Brugge.

“Gedaan met jeugd die tegenpruttelt omdat ze weer eens mee op uitstap moeten in de ‘saaie’ stad. Het nieuwe stadsspel T-WOW neemt je mee langs de mooiste plaatsen, onbekende paadjes en opmerkelijke bezienswaardigheden. Deelnemers gebruiken elk hun eigen smartphone om de binnenstad te ontdekken: ze verzamelen verrassende en ludieke weetjes in Augmented Reality (AR), terwijl ze elkaar bekampen in spannende quizduels en minigames”, leggen de initiatiefnemers Liesbeth Schwartz en Ines De Vos uit.

Districten veroveren

“De bedoeling is om zoveel mogelijk districten van de stad te veroveren door de andere spelers te slim af te zijn en zo het spel te winnen De combinatie van cultuur, teamspirit en mobile gaming in één spel met leuke duels maakt van de T-WOW-app een unieke activiteit, geschikt als culturele gezinsuitstap of als teambuilding. Het spel duurt een klein twee uurtjes en kan gespeeld worden door twee tot acht personen of door groepen van vier tot twaalf personen, zowel op een IPhone als op Androidtoestellen.”

Foto: Joren De Weerdt

“We willen dat de mensen op een ludieke en hedendaagse manier kunnen kennismaken met de schoonheid van de stad. Voor ons is het belangrijk dat de stad centraal staat, met haar zonderlinge geschiedenis, absurde anekdotes en merkwaardige plekken. We wilden een spel maken dat jong en oud uitnodigt om het wonderbaarlijke én eigenaardige van elke stad afzonderlijk te ontdekken en dat op een manier die mensen aanspreekt.”

Teambuilding 

“We hebben er lang aan gesleuteld om een spel te creëren dat we kunnen aanpassen aan een nieuwe stad of dat simpelweg op maat kan worden gemaakt. Zo richt TigerLily World of Wonders zich ook tot bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een teambuildingsactiviteit voor hun medewerkers. Door een volledig gepersonaliseerde bedrijfsversie kunnen werknemers hun bedrijf of organisatie en hun collega’s beter leren kennen door een uitdagende wandeling in een stad.”

De T-WOW-app kan je gratis downloaden. Om het spel te kunnen spelen, heb je ook een spelcode nodig. Voor de familieversie betaal je 30 euro voor maximaal zes personen. De groepsversie kost 60 euro voor maximaal twaalf personen.