Dijlestad wil nieuwe retailers aantrekken

MECHELEN – In congrescentrum Lamot kwamen zo’n 50 retailers en vastgoedontwikkelaars samen om deel te nemen een retailtour. Tijdens een wandeling maakten ze kennis met Mechelen en de troeven die de Dijlestad heeft als winkelstad. De stad wil hen zo stimuleren om zich in Mechelen te vestigen of er in retailvastgoed te investeren.

Mechelen heeft naar eigen zeggen dankzij de vele recente investeringen van het stadsbestuur heel wat troeven in huis om je er als retailer te vestigen.

“Al die investeringen staan rechtstreeks in functie van het vitaliseren en aantrekkelijk houden van ons binnenstedelijk handelsapparaat. Denk aan de talrijke evenementen, bereikbaarheid, extra services, een divers aanbod, belevingselementen, de communicatie naar bezoekers, ... . Als je ook nog weet dat Mechelen één van de snelst groeiende steden van België is en het gemiddeld inkomen per inwoner hier sneller stijgt dan elders, dan wordt duidelijk welk potentieel onze stad heeft voor retailers en ontwikkelaars”, zegt burgemeester Bart Somers.

Nieuwe spelers aantrekken

Met deze retailtour wil Mechelen actief nieuwe spelers uit de retailsector aantrekken. “Wie het Mechelse winkelapparaat in de binnenstad vergelijkt met dat van andere centrumsteden, weet dat we nog groeimarge hebben. Zowel nieuwe ketens als boetieks zijn welkom in onze stad. Het invullen van die groeimarge moet gelijktijdig gebeuren met het vergroten van de slagkracht van Mechelen als winkelstad”, besluit schepen van Economie Katleen Den Roover.