Dimi Wellens en Lynn Verrelst Dimi Wellens en Lynn Verrelst nemen kledingwinkel Follie over van Yana Rillaer en Mike Loverie. Foto: RR

Dimi en Lynn nemen kledingzaak Follie over: “Absoluut de geknipte personen”

Follie, de dameskledingzaak in de Kapelstraat heeft sinds kort een nieuwe eigenaar. Na acht jaar geven Yana Van Rillaer en Mike Loverie de fakkel door aan Lynn Verrelst en Dimi Wellens.

Vorige eigenaars Yana en Mike hebben er alle vertrouwen in dat het koppel dit goed gaat doen. Al van bij hun start met Follie, zo’n acht jaar geleden, was Lynn nauw betrokken als medewerker. “Ze heeft alles vanop de eerste rij meegemaakt. De ongelooflijk drukke weekends, de uitbreiding naar andere locaties etc.”, vertelt Mike. “Bovendien is het aandeel van Lynn binnen de ontwikkeling van de MIYA collectie enorm. Ze is absoluut de geknipte persoon om de fakkel van ons over te nemen”, vult Yana aan.

In het leiden van de zaak wordt Lynn gesteund door haar partner Dimitri, die voornamelijk achter de schermen zal helpen. “Toen Lynn aangaf dat ze interesse had om het bedrijf over te nemen, wist ik dat we dit verder moesten onderzoeken. Ik zag haar immers al jaren enthousiast aan de zaak werken alsof ze reeds de eigenaar was” zegt Dimi.

Feestelijke heropening

“Het is een buitengewoon mooi verhaal” gaat Lynn verder. Een half jaar geleden was ik met Mike over de toekomst aan het praten en intussen sta ik met Dimi aan het roer van de onderneming. Het was niet eenvoudig om te zwijgen de afgelopen tijd, maar nu het eindelijk bekend is, zijn we klaar om het verhaal verder te schrijven.”

Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 februari plant het koppel een feestelijke heropening. Ter voorbereiding zal de winkel op woensdag en donderdag sluiten om de ‘look en feel’ aan te passen. “Voor deze gelegenheid lanceren we meteen ook een nieuwe MIYA collectie. Iedereen is welkom. Dimi en ik kijken er al naar uit om al die bekende gezichten voor het eerst in onze winkels te mogen verwelkomen”, besluit de nieuwe zaakvoerster.