Distributie Alvo-winkels gebeurt vanuit Mechelen

RPCG logoRetail Partners Colruyt Group heeft de integratie van Alvocol, dat de aankoop, opslag en transport voor de zelfstandige Alvo-supermarkten verzorgde, afgerond. Nadat eerder al het vers voor Alvo vanuit Mechelen werd geleverd, zijn nu ook de kruidenierswaren van het Alvo-distributiecentrum in Bornem naar Mechelen verhuisd. De helft van de 30 medewerkers van de Bornemse site verhuisde mee naar Mechelen, 14 anderen vonden een nieuwe job. In Mechelen zijn ook de Spar-activiteiten geconcentreerd.

De verhuis van Bornem naar Mechelen werd zo geregeld dat de 72 Alvo-winkels er geen last van ondervonden. Een complexe operatie, aangezien beide sites met andere informaticasystemen werkten. Op 9 maanden tijd slaagden de IT-specialisten van de groep erin om de systemen op mekaar af te stemmen, zonder noemenswaardige last voor de winkeliers. “Of het nu gaat over IT, de verhuis zelf, de tewerkstelling of het assortiment, heel de operatie is vlot verlopen dankzij een intensieve samenwerking met alle partners”, besluit directeur-generaal Dirk Depoorter van Retail Partners Colruyt Group.

Een andere grote uitdaging was het op elkaar afstemmen van de assortimenten van Spar en Alvo, samen goed voor 12.000 artikelen. In enkele maanden tijd slaagden de aankoopteams erin om dat aantal te reduceren naar 8.000. Driekwart daarvan is beschikbaar voor zowel Spar als Alvo, die daarnaast elk nog een duizendtal eigen producten behouden. “Dit gestroomlijnde assortiment is logistiek veel beter handelbaar, wat ons en alle partners voordeel oplevert”, vindt Depoorter. “Bovendien hebben we ook de gelegenheid benut om de assortimenten van Alvo en Spar commercieel te versterken, zodat ze beter beantwoorden aan de behoeften van hun klanten.”

Tegelijk met de afronding van de verhuis sloten Retail Partners Colruyt Group en de Alvo-organisatie een nieuw samenwerkingscontract af. Aankoop en logistiek worden nu volledig beheerd door de groep, vanuit de site in Mechelen. Op commercieel vlak blijven de Alvo-winkels een onafhankelijke koers varen. De commerciële strategie en de marketingcommunicatie worden dus verder beheerd door Alvo. De achtkoppige ploeg zal zijn intrek nemen in een nieuw kantoor in Temse.