Sebert en Lara Sebert en Lara van Personal

DNA-test helpt je bij het sporten

MECHELEN - Sportpraktijk Personal uit Mechelen start met DNA-testen bij zijn cliënteel. De resultaten daarvan geven extra informatie over de klant waardoor het coaching- of revalidatieproces nog veel gerichter kan gebeuren volgens Sebert Penen van Personal. 

Personal richt zich op persoonlijke begeleiding in training, kinesitherapie, voeding en sportgeneeskunde. Via die verschillende invalshoeken kunnen bieden ze hun klanten een persoonlijk traject aan ter bevordering van hun prestatie en/of gezondheid.

Samen met partner 4Gold start Personal het afnemen van DNA testen. De DNA test geeft de zorgverleners heel wat extra informatie geven over de klant of patiënt waardoor het coachingsproces of revalidatieproces nog veel gerichter kan gemaakt worden.

Zo vertelt het gen ivf Collageen hoe blessuregevoelig een bepaalde persoon is en of hij  sneller kan revalideren dan een andere. Het gen ivf Eiwit, Vet- en suikermetabolisme is direct van toepassing voor een diëtiste om te kijken of een persoon goed of niet goed reageert op overmatig eiwitinname of gevoelig is aan snelle suikers. Het gen ifv Trainbaarheid VO2 max geeft een inzicht of een persoon capabel is om zijn VO2max nog te verleggen of niet. Dit is handig voor zowel een sportarts als een coach die wil analyseren of weten welke motor de atleet heeft.

Sebert Prenens wil met Personal de persoonlijke begeleiding voorop stellen. “De DNA analyses maken het ons mogelijk om het advies per individu nog gerichter te maken. We zijn dan ook trots op onze jarenlange partnership met 4Gold om als pionier en eerste Mechelse sportpraktijk ons cliënteel de persoonlijke aandacht te geven die ze verdienen.