Michel Poels Ciweld Michel Poels in het nieuwe atelier van Ciweld.

Door groeiend succes verhuist Michel Poels met Ciweld van tuinhuis naar groter atelier

Ciweld, het eenmansbedrijfje van ondernemer Michel Poels, is de afgelopen jaren enorm gegroeid en verhuist daarom naar een grotere werkplaats. Ciweld is voortaan te vinden in een atelier van zo’n 300m² langs de ring van Lier. Het bedrijf maakt metaalconstructies, metaal op maat en unieke fietskarren.

In 2020 richtte Michel Poels Ciweld op vanuit zijn passie voor lassen en ontwerpen. Hij begon ermee als zelfstandige in bijberoep en gebruikte een groot uitgevallen tuinhuis in zijn tuin in Lier als werkplaats. Maar intussen is het bedrijf gegroeid en zo ook de werkplaats. “Dat tuinhuis werd te klein en dat was niet meer doenbaar. Dus dan ben ik verhuisd naar een atelier in een industrieterrein 500 meter verder”, vertelt de ondernemer.

Intussen maakte Poels van zijn bijberoep ook een hoofdberoep en is hij volledig zelfstandig aan de slag met Ciweld. Die zelfstandigheid heeft hij ook te danken aan het vele materiaal dat hij in huis heeft gehaald. “Bij de opstart heb ik toch wel heel wat bijkomende investeringen gedaan zoals een heftruck, grotere las- en montagetafels bestel- en aanhangwagen en heel wat machines”, klinkt het. “Deze machines zorgen ervoor dat ik zelf slagkracht heb in eigen atelier en minder werk moet toevertrouwen aan partners. Iets waar ik trouwens altijd van gedroomd heb.

Totaalpakket
Uniek aan Ciweld is dat Michel Poels eigenhandig instaat voor het totaalpakket van zijn producten. Van ontwerp tot uitwerking, hij doet het allemaal zelf. “Het succes van Ciweld zit hem in de niche van mobiele transportmiddelen, zoals fietskarren, en het totaalpakket dat ik mijn klanten kan aanbieden”, vertelt hij.

Poels is van opleiding lasingenieur en die kennis komt goed van pas. Zo staat hij ook zelf in voor het ontwerp van zijn laswerken. “Op de computer maak ik eerst een 3D-tekening van het ontwerp, dan wordt dat gemaakt door een machine en erna kan ik het ook zelf in elkaar lassen”, aldus Poels.

Doordat Poels veel zelf kan, kunnen ook de klanten rekenen op een doelgerichte aanpak en korte communicatielijnen. “Bovendien is het zo dat je vandaag de dag best veel competenties moet hebben om alle moderne technieken te kunnen gebruiken. Vooral dat ontwerpen in 3D voor het aansturen van lasersnijmachines vind ik een absolute meerwaarde voor mij als ondernemer. Je kan op die manier zo snel en zo efficiënt werken. Dat is iets waar de gemiddelde lasser in de straat geen kennis over heeft”, klinkt het bij de ondernemer.

Poels ziet nog heel wat groeimarge voor Ciweld. Momenteel werkt hij nog alleen maar daar komt in de toekomst mogelijk ook verandering in. Het nieuwe atelier is alvast een stap in de juiste richting, vindt hij. “Alle puzzelstukjes vallen in elkaar.”