Foto: RR

Onderneemster van Mechels boekhoudkantoor genomineerd voor Plato Ambassadeur 2024

Voka, de Kamer va Koophandel, is op zoek naar een nieuwe Plato-ambassadeur. Veronique Van de Water (43) uit de Kapellestraat is een van de drie kandidaten die mogelijk Kris Van Ingelgem opvolgt om volgend jaar die titel te dragen.

Voka zet stevig in op het vlak van netwerking. De uitwisseling van ervaring tussen bedrijven is een grote meerwaarde voor hen. Onder de noemer Plato heeft het ook een lerend netwerk waarvoor reeds dertig jaar een ambassadeur wordt verkozen.

Het afgelopen jaar was Kris Van Ingelgem van Aartselaar Golf School (AGS) het boegbeeld. Hij zal zeker worden opgevolgd door een vrouw want met Femke Lintelo, Evelien Wulteputte en Veronique Van de Water zijn dit jaar drie onderneemsters genomineerd voor deze titel.

Opvallend is het feit dat laatstgenoemde ook Aartselaarse roots heeft. Met achttien jaar ervaring in accountancy startte ze in 2020 met haar eigen boekhoudkantoor. “Ik wou op eigen benen staan en het anders aanpakken” zegt ze. “Vooral dan op een persoonlijke manier met klanten samenwerken was mijn idee.”

Meerdere kantoren

Dat net dan de coronapandemie uitbrak bleek geen probleem. Online werken via Teams was de oplossing. Maar zij die willen kunnen uiteraard persoonlijk passeren. Omwille de bereikbaarheid bracht ze haar hoofdbureau van Aartselaar over naar Mechelen.

 

 

Haar zaak StrateVision.fin telt ondertussen zeven medewerkers en heeft ondertussen ook kantoren in Herentals, Hasselt en Brugge. Toch vindt ze nog voldoende tijd voor Plato.

“Ik vind het een warm netwerk dat echt mijn klankbord is geworden. Ik ontdek er veel nieuwe inzichten en boeiende mensen die groeikansen bieden voor mezelf en mijn bedrijf”, getuigt ze. “Het zou een hele eer zijn als ik ook de titel van ambassadeur ervan mag dragen.”

Verkiezing

Op 20 september wordt tijdens de Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland bekendgemaakt wie zich voor een jaar de nieuwe Plato Ambassadeur 2024 mag noemen. Tot zondagavond 17 september kan iedereen nog zijn stem op een van hen uitbrengen op https://s.pointerpro.com/llddpipw.