Nieuws Mechelen Drie ondernemingen onder één dak in Mechels centrum

Drie ondernemingen onder één dak in Mechels centrum

Drie ondernemingen onder één dak in Mechels centrum

Aan de Grootbrug 1, op de hoek van de IJzerenleen en de Lange Schipstraat in hartje Mechelen, hebben zich recent drie bedrijven onder één dak gevestigd. Leo Walbers, sinds 1987 vanuit Willebroek immobiliënmakelaar en expert onroerend goed, kocht het pand en slaagde erin hier ook nog twee startende ondernemingen te vestigen.

“De Mechelse binnenstad heeft vele economische functies. Ik beschouw het als een troef voor de economische dynamiek dat KMO’s uit dienstverlenende sectoren zich hier vestigen. Wij verwelkomen als stadsbestuur dan ook graag zulke ondernemingen en stimuleren hen om te verknopen met de andere functies in de binnenstad”, stelt schepen van Economie Katleen Den Roover (N-VA).

Op het gelijkvloers aan de Grootbrug 1 bevindt zich nu het kantoor van Walbers Immo. “De afgelopen jaren hebben we ons kantorennet naast Willebroek uitgebreid met bureaus in Aartselaar, Sint-Amands, Duffel en nu ook Mechelen. Wij zijn ervan overtuigd dat de vastgoedmarkt in de Mechelse regio heel wat potentieel bevat om adequaat op in te spelen. Dit doen we best vanuit de binnenstad”, meent Leo Walbers.

Werknemers van TopAngels, RetailAngels & SalesAngels hebben hun intrek genomen in de kantoorruimte op de eerste verdieping. Onder het motto Samen groeien focust deze HR-bedrijvengroep, vorig jaar gestart en nu al met tien personeelsleden verdeeld over vier vestigingen (Brussel, Mechelen, Kortrijk en Hasselt), zich op het nationaal werven en selecteren van mensen voor retail, externe en interne verkoop, marketing en events (zowel in vast dienstverband als voor interim met oog op vast werk). “Onder meer voetbalclub RSCA Anderlecht en grote firma’s zoals H&M, Zeb, COS, Gova Meubels, Philips, Samsonite, Starmeal, Foodmakers, Leonidas, Kwantum, Carrefour en Aveve behoren tot onze reguliere klanten. We groeien dan ook hard door onze duidelijke focus en specialisatie”, verduidelijken de zaakvoerders Karien Engelen en Bernard Hensmans.

Op de bovenste verdieping zijn sinds kort Sander Claessens (25) en Wilson Verstreken (24) creatief aan de slag met hun tweemanszaak Red Dust. “Na onze studies aan de audiovisuele Narafi-hogeschool in Brussel, waar we samen kortfilms en spots maakten, waagden we anderhalf jaar geleden de stap om in Leuven zelf een productiehuis op te starten. Zo werkten we al voor merken als Europ Assistance, Sensoa, Clouseau en Becel. We creëren en produceren inspirerende reclamefilms met een cinematografische look voor televisie, bioscoop en online-doeleinden. Onze verhuis naar Mechelen is ingegeven door de strategisch centrale ligging van de stad. Die maakt het ideaal om samen te werken met een groot netwerk aan freelancers. Mechelen profileert zich almaar meer als creatieve mediastad en daaraan willen wij heel graag meewerken”, stellen Sander Claessens en Wilson Verstreken.

“De verhuis van Red Dust van Leuven naar Mechelen bevestigt een trend die al langer loopt. Steeds meer productiehuizen en mediabedrijven komen zich in Mechelen vestigen. Zij vormen beslist een meerwaarde voor onze stad”, aldus nog schepen Katleen Den Roover.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.