continental

Duitse ambassadeur bezoekt Continental Automotive

De Duitse ambassadeur in België Rüdiger Lüdeking heeft donderdag tijdens een bezoek aan Mechelen ook Factory of the Future Continental Automotive Benelux bvba op Mechelen-Noord bezocht.

"Wij hebben van de Stad Mechelen de vraag gekregen of de ambassadeur een bezoek aan ons bedrijf mocht brengen. Hij wou kennis maken met Mechelen en een bedrijf bezoeken dat banden heeft met Duitsland", zegt Stefaan Van Thielen, algemeen directeur van Continental Automotive Benelux.

In het bedrijf worden hoogtechnologische elektronische remsystemen en sensoren voor de auto-industrie gemaakt. Continental is een Duitse groep met vestigingen over de hele wereld.

Continental Automotive Benelux in Mechelen werd vorig jaar uitgeroepen tot Factory of the Future. "De belangrijkste redenen waarom Continental Automotive Mechelen deze erkenning heeft gekregen, zijn een wereldklasse productie van hoogtechnologische producten, een simultane product- en productieontwikkeling, digitale, ecologische en slimme processen en, niet allerminst, een mensgerichte aanpak."

"We hebben een zeer geïnteresseerde ambassadeur Lüdeking en schepen van Economie Den Roover mogen ontvangen in ons bedrijf. Beiden waren zeer onder de indruk van onze Factory of the Future", aldus Stefaan Van Thielen.

Na het bezoek aan Continental kreeg de ambassadeur nog een toeristische rondleiding door Mechelen en werd hij ontvangen op het stadhuis.