Nieuws Mechelen Duvel Moortgat boekt recordomzet

Duvel Moortgat boekt recordomzet

Duvel Moortgat boekt recordomzet

Brouwerij Duvel Moortgat uit Breendonk heeft vorig jaar een recordomzet van 401,4 miljoen euro geboekt en de winst is gestegen. “Het is een financieel gezonde groei”, aldus het bedrijf, “en de cijfers tonen aan dat we investeren in de toekomst.”

CEO Michel Moortgat is duidelijk: “Het gaat om kwaliteit en vernieuwing. We blijven streven naar perfectie, ook als die niet bestaat.”

De geconsolideerde omzet van 401,4 miljoen euro die Duvel Moortgat realiseerde in het boekjaar 2016 betekent een stijging met ruim 27% t.o.v. het vorige boekjaar. Dat is volgens het bedrijf het gevolg van een mooie organische groei en de opname voor een volledig boekjaar van Brouwerij ’t IJ in Amsterdam en van Firestone Walker Brewing Company in Californië.

De EBITDA steeg van 97 miljoen euro tot 118,6 miljoen euro en de nettowinst bedroeg 53,6 miljoen euro. “De investeringen van bijna 60 miljoen euro illustreren dat Duvel Moortgat proactief naar de toekomst kijkt en voortdurend werkt aan expansie en aan kwaliteitsverbeteringen.”

In 2016 werd in de verschillende brouwerijen van de groep bijna 1,8 miljoen hectoliter bier gebrouwen. De Verenigde Staten met 0,7 miljoen hectoliter en België met 0,5 miljoen hectoliter zijn de grootste afzetmarkten van Duvel Moortgat.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.