Nieuws Mechelen Eandis ontvangt Lean and Green Star

Eandis ontvangt Lean and Green Star

Eandis ontvangt Lean and Green Star

MECHELEN – Netbedrijf Fluvius, dat ontstond na de fusie van Eandis en Infrax, heeft zijn eerste Lean and Green Star gekregen. Fluvius krijgt de award omdat het de CO²-uitstoot van zijn logistiek met 33% kon verminderen de voorbije vijf jaar. Daarmee komt het bedrijf in de top-500 van Europese bedrijven met de duurzaamste logistiek.

Lean and Green is een programma van VIL om bedrijven te ondersteunen die hun energie-efficiëntie en duurzaamheid willen aanpakken. Wie minstens 20 % minder CO² uitstoot over een periode van vijf jaar, krijgt daarvoor de Lean & Green Star.

Fluvius slaagde met glans in zijn opzet. Met initiatieven als zonnepanelen met batterij-opslag, een nieuw bevoorradingssysteem en green tendering van transportcontracten kon Fluvius de CO³-uitstoot van zijn logistieke keten met maar liefst 33 % terugdringen.

Met de toekenning van de Lean and Green Star breit het bedrijf een verlengstuk aan zijn Lean & Green Award (toegekend aan bedrijven die beloven dat ze hun uitstoot gaan verminderen) uit 2015 en schaart zich zo bij meer dan 500 andere organisaties uit negen Europese landen.

 

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.