Ecolocal Treets

Ecolocal Treets is beste regionale mini-onderneming

Tijdens een regionale slothappening in het Mechelse Cultuurcentrum is Ecolocal Treets uitgeroepen tot de beste Vlajo-mini-onderneming. De leerlingen van Sint-Ursula-Instituut uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver gingen aan de haal met Mechelbonnen en een cheque van 200 euro. “Door een professionele jury verkozen worden tot beste mini-onderneming op alle vlakken, het doet wat met ons! We konden ons geen mooiere afsluiter van een fantastisch jaar wensen”, zeggen ze in een eerste reactie.

De leerlingen van Ecolocal Treets verkochten 100 procent lokale en biologische producten, zoals appelsap en honing. “We hechten veel waarde aan een biologisch productieproces en trachten zo milieuvriendelijk mogelijk te ondernemen. Een deel van de winst willen we graag schenken aan een lokaal natuurproject.” De appels gingen ze zelf rapen en plukken om ze vervolgens naar een lokale perser te brengen. Voor de honing werkten ze eveneens samen met een lokale imker.

Tijdens de slothappening vielen ook nog andere mini-ondernemingen in de prijzen. Oh my bags van leerlingen uit het College Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver kreeg de prijs voor commerciële aanpak. Daarnaast wonnen ze ook de AG Insurance award. Het KA uit Boom was de succesvolste school, want drie van hun mini-ondernemingen gingen met een prijs aan de haal. De prijs voor creativiteit en originaliteit was voor Patch It!, terwijl de prijs voor enthousiaste teamspirit weggelegd was voor Goe Gec. 7T3 kreeg de prijs voor aangename presentatie en werden daarnaast ook nog in de bloemen gezet met een goodiebag van Thomas More Mechelen voor de beste strategische visie.

De Vlajo-mini-ondernemingen worden georganiseerd door Vlajo met de steun van stad Mechelen, provincie Antwerpen en Voka-Kamer van Koophandel Mechelen, om leerlingen de kans te geven om van het ondernemerschap te proeven. In de Mechelse regio kan het initiatief rekenen op de steun van peterbedrijven Arco Information, Astotex, Continental, Option Media en Unibind.