Atelier_bewerkt-1

Ecoso en ’t Atelier geven startschot van nieuw begin

MECHELEN – Ecoso vzw, gekend van de acht kringwinkels in regio Mechelen-Willebroek, fusioneerde begin dit jaar met hout- en fietswerkplaats ’t Atelier. Om de fusie kracht bij te zetten, is nu gestart met de bouw van een duurzame plek.

Ecoso en ’t Atelier hebben de krachten gebundeld om als één maatwerkonderneming nog meer mogelijkheden voor sociale werkstelling te creëren. Beide partijen delen dezelfde waarden en normen, zijn in dezelfde regio actief en hebben dezelfde stakeholders. Een fusie was dus een logische stap.

Christophe Pierre, voorzitter van Ecoso: “Van in het begin waren de uitgangspunten en doelstellingen zeer duidelijk: deze fusie was niet om kosten te besparen, maar om de tewerkstelling op te voeren en investeringen mogelijk te maken.”

Kettinglegging

De eerste stap in dit gezamenlijk toekomstproject is de bouw van een duurzame plek waar onder andere de tweedehandsfietsenwinkel van ’t Atelier zijn vaste plek zal hebben. Daarvoor werd niet de eerste steen, maar wel een symbolische ketting op een fiets gelegd.

Bert Leysen, bestuurder ’t Atelier: “Ons nieuwste en eerste gezamenlijke project is een fietsenwinkel. Geen gewone winkel, maar een ‘lage drempel’-winkel waar iedereen terecht kan. Onafhankelijk en zonder merkenverplichting kan iedereen hier zijn fiets laten maken. Wij bieden geen nieuwe fietsen aan, enkel tweede handsfietsen die technisch 100 procent in orde zijn.”