peopleware

Elmos neemt participatie in PeopleWare

Het Mechelse ICT-consultancybedrijf Elmos neemt een participatie van 40% in PeopleWare, de Belgische ontwikkelaar van maatsoftware uit Lier. Elmos werkt al enkele jaren nauw samen met PeopleWare. Door de participatie zullen beide bedrijven hun bedrijfsvoering sterker op elkaar afstemmen om de dienstverlening naar grote ondernemingen te optimaliseren.

PeopleWare werd opgericht in 1994 en telt 42 medewerkers. Het Lierse bedrijf specialiseert zich in de conceptualisatie, het ontwerp en de bouw van software op maat voor haar klanten. Voor PeopleWare creëert de participatie van Elmos een groter draagvlak voor zijn software-expertise en omgekeerd kan Elmos zijn pool van consultants uitbreiden en nog beter tegemoet komen aan de stijgende vraag van zijn klanten naar gespecialiseerde IT-profielen.

Groei versnellen

Het twintigjarige Elmos is met zijn 200 consultants een begrip in het Belgisch ICT-consultancylandschap. Het heeft een indrukwekkende klantenportefeuille uitgebouwd met klanten zoals Arcelor Mittal, KBC, Belfius, BNP Paribas Fortis, DHL en BMW. De laatste vijf jaar boekte het bedrijf een gemiddelde groei van 14% per jaar. “Voor 2017 ambiëren we een omzet van 25,5 miljoen  euro. De investering in PeopleWare past binnen deze groeistrategie. We willen participeren in sterke ondernemingen met een complementaire dienstverlening om zo grotere opdrachten binnen te halen en onze groei te versnellen. Daarenboven zal de expertise van PeopleWare ook beschikbaar zijn voor onze consultants ”

PeopleWare ziet in Elmos vooral een groeipartner vanwege zijn schaalgrootte, kennis, ervaring en professionaliteit. Met deze samenwerking gaan we onze expertise op nog grotere schaal kunnen toepassen”, aldus Werner Valgaeren, gedelegeerd bestuurder van PeopleWare.

PeopleWare bouwt software op maat, en de klanten van Elmos zijn op zoek naar dit soort dienstverlening. Liesbeth Debruyn, CEO van Elmos: “Ons zakelijk model is eenvoudig: onze klanten helpen bij het oplossen van een tijdelijk probleem van kennis of mankracht. We krijgen ook steeds vaker de vraag naar maatapplicaties. PeopleWare is een betrouwbare partner met jarenlange ervaring in maatsoftware. De expertise die er huist, is erg bruikbaar voor onze klanten.”