elmos

Elmos steunt goed doel

IT-consultancybedrijf Elmos uit Mechelen is de hoofdsponsor van het jaarlijkse lokale festival Noorderwijk Alive dat plaatsvindt in Noorderwijk. De opbrengst gaat dit jaar naar een handbike voor Michaël Meulenbergs die verlamd raakte aan zijn benen door een ski-ongeval.

Elmos is nu ingeburgerd in Mechelen, maar de roots van het bedrijf liggen in Olen en stichter Eddy Lambaerts is afkomstig uit Noorderwijk. Vandaar de link met Noorderwijk Alive.

De 24-jarige Michaël Meulenbergs uit Booischot, die na een ongeval verlamd bleef vanaf het middenrif, revalideerde snel door zijn positieve ingesteldheid en de steun die hij kreeg van zijn familie en vrienden. Hij laat het hoofd niet hangen en vindt het heel belangrijk om in beweging te blijven. Zo kocht hij een aanklikfiets voor aan zijn rolstoel om boodschappen te kunnen doen. Hij wil immers niet afhankelijk zijn van anderen.

Handbike

Michaël werd lid van een basketbalteam voor rolstoelgebruikers en is in de running voor het To walk again-programma van  Marc Herremans. Hij wil ook opnieuw fietsen om zo zijn spieren actief te houden. Hiervoor heeft hij een ligfiets met handpedalen of een handbike nodig, maar die kost 9500 euro. Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) komt niet tussen in de kosten omdat Michaël al een aanklikfiets kocht. Daarom gaat de opbrengst van  de benefietavond van vrijdag 25 augustus op Noorderwijk Alive 2017, Suzanne's Party, integraal naar de aankoop van een handbike voor Michaël.

Elmos zet zich in om zo veel mogelijk geld in het laatje te krijgen. Eddy Lambaerts, oprichter van Elmos: “We hechten als bedrijf veel belang aan het steunen van goede doelen. We voelen ook dat onze werknemers zich willen engageren voor een gemeenschappelijk doel. Het zorgt voor onderlinge verbondenheid. En het is een manier om iets terug te doen voor de maatschappij.”